CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدلی جدید برای ارزیابی تاثیر نرخ گم شدن بسته کاربران ثانویه در کارائی پروتکل TCP در شبکه های حسگر رادیو

عنوان مقاله: ارائه مدلی جدید برای ارزیابی تاثیر نرخ گم شدن بسته کاربران ثانویه در کارائی پروتکل TCP در شبکه های حسگر رادیو
شناسه ملی مقاله: JR_CSJI-3-2_006
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد مهدی حسنی - عضو هیئت علمی )مربی( گروه کامپیوتر، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی، آمل، ایران.

خلاصه مقاله:
فناوری رادیو شناختی به عنوان یک راه حل کلیدی افزایش استفاده از طیف های استفاده نشده یا کمتر استفاده شده برای کاهش معضل کمبود طیف در شبکه های حسگر بی سیم ظهور کردند. اما، در شبکه های رادیو شناختی، در دسترس بودن کانال به دلیل وجود کاربر اولیه نامشخص است..پروتکل TCP کلاسیک به خاطر سازوکار کنترل ازدحام خود برای شبکه های حسگر رادیو شناختی مناسب نمی باشد و موجب کاهش گذردهی آن به واسطه تشخیص اشتباه ازدحام می گردد. دلیل این کاهش گذردهی عدم شناخت TCP در شناخت ماهیت خطا می باشد. در واقع TCP گم شدن بسته را نشانه ای از وجود ازدحام می داند و نرخ ارسال را کاهش می دهد درحالی که گم شدن بسته در شبکه های حسگر رادیو شناختی دلایل مختلفی علاوه بر ازدحام دارد که حضور کاربران اولیه از جمله این دلایل می باشد. در این مقاله نوع جدیدی از گم شدن بسته به نام SBL در شبکه های حسگر رادیو شناختی را معرفی کرده و دو عامل اصلی برای وقوع آن را معرفی می نمائیم و با استفاده از زنجیره مارکوف زمان گسسته پیشنهادی احتمال آن را تخمین می زنیم. به واسطه این مدل تحلیلی یک الگوریتم جدید کنترل ازدحام نرخ- محور به نام T-CRSN برای شبکه های حسگر رادیوشناختی طراحی خواهیم نمود که در آن، بین رخداد گم شدن بسته به دلیل ازدحام و شرایطی که گم شدن بسته به دلیل وقفه های ناشی از فعالیت کاربران اولیه در کانال است، تفاوت قائل می شود. سپس با استفاده از شبیه ساز NS۲، مدل پیشنهادی را تایید و صحت سنجی می نماییم. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که الگوریتم پیشنهادی مقدار گذردهی را به میزان ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش خواهد داد.

کلمات کلیدی:
شبکه های حسگر رادیو شناختی, الگوریتم کنترل ازدحام نرخ گرا, زنجیرە مارکوف زمان گسسته, گم شدن بسته کاربران ثانویه, TCP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1900905/