عوامل ضرب و شتم (متقابل) پلیس راهور فراجا و رانندگان وسایل نقلیه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت ترافیک، دوره: 18، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TMSJR-18-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
دانشیار گروه اجتماعی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
کارشناس ارشد مدیریت ترافیک، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
استادیار مدیریت پیشگیری از جرم، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
استادیار گروه اخلاق، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
استادیار گروه اطلاعات، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
چکیده
زمینه و هدف: این تحقیق با هدف شناسایی عوامل ضرب و شتم (متقابل) پلیس راهور فراجا و رانندگان و با نقش آفرینی مولفه های ارتباطات انسانی، تعاملات درست و ملاحظات دینی روابط اجتماعی متقابل پلیس و رانندگان صورت گرفته است. روش: این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق ترکیبی از دو روش کیفی و کمی است. جامعه آماری بخش کیفی نخبگان حوزه های راهور، اجتماعی و حقوقی و جامعه شناسی و جامع آماری بخش کمی کارشناسان راهور و رانندگان بوده است که حجم نمونه از جدول مورگان و شیوه نمونه گیری احتمالی طبقه ای بوده است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق و پرسش نامه بوده است. داده ها پس از جمع آوری از طریق نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: ارتباطات انسانی، مهم ترین عاملی است که مانع از ضرب و شتم متقابل پلیس راهور و رانندگان می شود. یعنی از اجتناب از قطع سخنان مخاطب و رعایت حرکات مناسب در گفتگو می تواند تا حد زیادی مانع از ضرب و شتم متقابل شود. هم چنین نتایج بخش کمی نشان داده است که پلیس راهور باید به تبعات حقوقی ضرب و شتم توجه داشته باشد. در ضمن پلیس در برخورد غیرانسانی راننده، ابتدا او را آرام و سپس اعمال قانون کند. در مجموع علل ضرب و شتم پلیس ازسوی رانندگان عبارت اند از: کمبود اعتقادات دینی، گرایش ذاتی رانندگان به رفتارهای پرخاشگری، وضعیت شغلی نابه هنجار و عدم آگاهی رانندگان در برقراری ارتباطات انسانی با پلیس راهور.کلیدواژه ها
پلیس راهور, راننده, ضرب و شتم, ارتباطات انسانی, تعرض, پایبندی دینیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.