ارزیابی اثربخشی آموزش های مهارتی رسته عملیات ترافیک دانشگاه افسری و تربیت پلیس (مورد مطالعه دانش آموختگان دوره ۲۷)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت ترافیک، دوره: 18، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TMSJR-18-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید جوان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

روح الله سالار

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه علوم انتطامی امین، تهران، ایران

مسلم جمشیدی

استادیار گروه حقوق، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف:ارزیابی و بررسی میزان اثربخشی برنامه های آموزشی، یکی از مهم ترین مراحل برنامه ریزی و اجرای دوره های آموزشی است.پژوهش باهدف ارزیابی اثربخشی دوره کارشناسی رسته عملیات ترافیک دانشگاه افسری و تربیت پلیس انجام شده است.روش: پژوهش حاضر از نظر روش توصیفی، از نظر هدف ، کاربردی و از لحاظ جمع آوری داده ها به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش فارغ التحصیلان یکی از دورههای به تعداد ۱۰۷ نفر و فرماندهان و مدیران بلافصل آنان بوده است. که بر اساس فرمول کوکران ۸۳ نفر دانش آموختگان و فرماندهان به تعداد ۳۲ نفر انتخاب شده بودند. در سطح اول و سوم از پرسش نامه محقق ساخته و سطح دوم نمرات دروس مهارتی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی ،از آزمون های شاپیرو-ویلک، t تک نمونه ای، رتبه ای علامت دار ویلکاکسون و فریدمن استفاده می شود.یافته ها : میزان واکنش دانش آموختگان رضایتمندی بالایی را نشان داده بود و در این بین، بیشترین میزان رضایت از برنامه ریزی و نظم آموزش ها ،کمترین میزان رضایت محتوای آموزش های بود. میزان یادگیری دانش آموختگان در دروس مثبت بوده است و همچنین در خصوص تحلیل تغییرات عملکردی ازنظر دانشجویان و فرماندهان بر اساس میانگین و سطح معنی داری محاسبه شده می توان گفت تغییرات عملکردی در این بعد در سطح مطلوبی قرار دارد.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد برنامه تحولی ارتقاء مهارت دانشجویان رشته عملیات ترافیک اثربخشی مطلوبی در مولفه های واکنش، رفتار از نظر دانشجویان، فرماندهان و یادگیری داشته است به نحوی که این میزان مطلوبیت اثربخشی در سطح نسبتا زیاد می باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی, اثربخشی, مهارتی, آموزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.