ترسیم رهنگاشت مواجهه هوشمندانه سازمان صدا و سیما با فضای مجازی در حوزه محتوا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات میان رشته ای ارتباطات و رسانه، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JISCM-6-22_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حیدری

دکترای مدیریت آینده پژوهی، دانشکده مدیریت راهبردی، دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، تهران، ایران

سعید قربانی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مرتضی موسویان

دانشگاه

حسین ساری

دکترای مدیریت آینده پژوهی، دانشکده مدیریت راهبردی، دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، تهران، ایران

چکیده

با توجه به رشد و توسعه فضای مجازی و تاثیر آن بر حوزه های مختلف حیات اجتماعی بشر، سازمان های رسانه ای از جمله صدا وسیما دارای چالش های اساسی در حوزه رقابت پذیری و تاثیرگذاری برمخاطب شده اند. همچنین قوانین و اسناد بالادستی، ماموریت نظارت بر صوت و تصویر فراگیر کشور (ساترا) را بر عهده صدا و سیما نهاده است. از این رو حضور فعال و هوشمندانه صدا وسیما در عرصه فضای مجازی یکی از اولویت های این سازمان است. تحقیق حاضر با هدف تدوین ره نگاشت مواجهه ی موثر و فعال سازمان صدا وسیما در حوزه فضای مجازی نگاشته شده است و سئوال اصلی این تحقیق در خصوص چگونگی ترسیم ره نگاشت و لوازم تدوین آن می باشد. ترسیم ره نگاشت نیازمند تعیین دو رکن اصلی، یعنی تعیین شاخصه ها و ویژگی های وضع موجود و معیارها و مولفه های وضع مطلوب است تا بتوان بر پایه آن، اهداف، راهبردها و گزینه های اقدام- زمان را برای طی مسیر نیل به اهداف، برنامه ریزی کرد. این تحقیق در گام نخست با استفاده از روش اسنادی به بررسی نتایج پژوهش های پیشین و مرتبط با موضوع می پردازد، سپس با استفاده از روش پنل خبرگان که در چهار دور تشکیل شد، معیارهای مطلوبت و شاخصه های مختلف وضع موجود و مطلوب تعیین و در نهایت با بهره گیری از ترکیب پنل خبرگی و تکنیک های کمی مختلف از جمله ماتریس اهمیت- عملکرد (مارتیلا و جیمز)، تعداد ۴محرک (هدف) ۹ راهبرد و ۳۶ گزینه ی اقدام- زمان، مشخص گردید و در پایان مدل نهایی ره نگاشت، ترسیم شد

کلیدواژه ها

ره نگاشت, سازمان صدا و سیما, فضای مجازی, تنظیم گری رسانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.