بررسی تاثیر اجزای سرمایه فکری روی بهره وری نیروی انسانی بانک کشاورزی مطالعه موردی: شعب غرب کشور

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای پژوهش ها و راه کارهای نوین در حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NRSAM01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه حسابداری، کرمانشاه، ا

رضا جامعی

دکترای حسابداری، عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان

بابک جمشیدی نوید

دانشجوی دکترای حسابداری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمانشاه

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر اجزای سرمایه فکری روی بهره وری نیروی انسانی بانک کشاورزی شعب غرب کشور با استفاده از روش توصیفی – پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان بانککشاورزی ایران می باشد که 376 نفر به عنوان نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه و به روش نمونه گیری تصادفی طبقهای انتخاب شده اند. در این راستا از متغیرهای سرمایه انسانی، سرمایه مشتری و سرمایه ساختاری به عنوان متغیر مستقلو از مولفه های بهرهوری، چهار مولفهی وضعیت کاری، هزینه آموزش، ارتقای شغلی و عملکرد کارکنان که قابلیتسنجش بیشتری دارند به عنوان متغیر وابسته استفاده گردیده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساختهسرمایه فکری و بهره وری استفاده شد که روایی آن از طریق تحلیل عاملی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ برای پرسشنامه سرمایه فکری 75 % و برای پرسشنامه بهره وری 83 % محاسبه گردید. با مطالعه ادبیات پژوهش پنج فرضیهی اصلی و سه فرضیه فرعی تدوین شد، و داده ها با استفاده از آزمون رگرسیون خطی ساده تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان میدهد که بین اجزای سرمایه فکری و بهرهوری نیروی انسانی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد، و ازبین فرضیههای فرعی فرضیه سوم پژوهش رد و مابقی فرضیهها تایید شدند

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری، بهره وری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.