بررسی جنبه های مختلف توصیه های سعدی در انتخاب دوست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در مطالعات زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: CELPA10_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صادقی

استادیار زبان و ادبیات فارسی

محمدحسین اقبالی

دانشجوی آموزش زبان و ادبیات

چکیده

انسان اساسا موجودی اجتماعی است که نیازهای او در ارتباطاتی که باهمنوعان خویش برقرار می کند رفع می شود. دوستانی که انسان در طول زندگی خویش برمی گزیند، نقش مهم و موثری در نوع برقراری این ارتباطات دارد.سعدی شیرازی باسیاحتی که در اقصی نقاط جهان داشته و تجربیاتی که در طول زندگی خود کسب کرده، پندهایی در مورد چگونگی برقراری ارتباط و برگزیدن دوست به ما می دهد. این پندها علاوه برتجربیاتی که وی دارد، برگرفته از احادیث بزرگان دین نیز می باشد. توصیه هایی که این مرد بزرگ در قرن هفتم هجری در قالب نظم و نثر به ما کرده است، باروانشناسی روز دنیا سنخیت دارد.افراط و تفریط در ارتباطات و دوستی هایی که انسان دارد موجب پیشامد خسارت هایی می باشد از همین رو انسان باید در طول دوره زندگی خود اندازه را نگه دارد و میانه رو باشد. نگارنده با روش توصیفی، تحلیلی و استشهادی به بررسی دوستی های مختلف و ارتباطات انسانی پرداخته است.

کلیدواژه ها

دوست،رفیق،دشمن،عیب،دوستدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.