صور خیال در اشعار عبدالباقی مجددی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در مطالعات زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: CELPA10_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد کیانی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدامیر مشهدی

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدعلی محمودی

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

عنصر خیال مهمترین ابزار شعری شاعر است که از قوه تخیل وی سرچشمه می گیرد. شاعر بین انسان و طبیعت پیوندی هنری ایجاد می کند که عواطف و احساسات خویش را به عناصر طبیعت و اشیاء بیجان منتقل می سازد. تصویر حاصل از این عملکرد شاعرانه تشبیه، استعاره مجاز و کنایه و ... را در برمیگیرد. صور خیال جهانی تازه با چشم اندازی زیبا را در برابر دیدگان خوانندگان به نمایش می گذارند می توان گفت با بررسی صور خیال شاعرانه می توان به اندیشه های شاعر پی برد. در این پژوهش به بررسی صور خیال در اشعار عبدالباقی مجددی شاعر و عارف معاصر افغانستانی می پردازیم. شاعری عارف که اشعارش رنگ و بوی اشعار حافظ و بیدل دارد تا بتوان نشان داد که او چگونه از عناصر تصویرسازی جهت بیان احساسات و عقاید خویش مدد گرفته است.

کلیدواژه ها

خیال، تصویر، صور خیال، عبدالباقی مجددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.