بررسی تمثیل در دیوان فیضی فیاضی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در مطالعات زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: CELPA10_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودی

دانشیار، زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل

فائزه عرب یوسف آبادی

دانشیار، زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل

مریم شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل

چکیده

تمثیل جزو آن دسته از صنایع ادبی است که از نخستین دوره های شعر فارسی تا زمان معاصر در کلام ادبی وجود داشته و با وجود قدمت بسیاری که دارد، از ارزش و اهمیت آن کاسته نشده است. این شیوه ادبی در حوزه تعلیم و تربیت استعمال بسیار دارد. بر این اساس در آثار عرفانی و اخلاقی به فراوانی دیده می شود. فیضی فیاضی از فارسی سرایان بزرگ هندوستان و از پایه گذاران و پیشگامان سبک هندی است که در همه قالب های شعری اعم از قصیده، غزل، مثنوی و.... هنرنمایی کرده است .سروده های او گنجینه پرباری برای بررسی های گوناگون ادبی، زبانی، فرهنگی است . بنابراین هدف از انجام این تحقیق، بررسی تمثیل در دیوان فیضی فیاضی با استفاده از روش توصیفی- اسنادی بوده است. نتیجه این پژوهش نشان از آن دارد که اشعار فیضی فیاضی پربار برای بررسی ابعاد گوناگون زبانی ، ادبی و فرهنگی بوده و در دیوان شعر خود بر خلاف بسیاری از شاعران دیگر این سبک، از تمثیل کمتر استفاده کرده است.

کلیدواژه ها

فیضی فیاضی، تمثیل، شعرفارسی. سبک هندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.