تاثیر یک دوره آموزش الگوی صحیح فعالیت های روزمره بر آگاهی آموزگاران و والدین و وضعیت ستون فقرات دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات طب ورزشی، دوره: 15، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_SMJ-15-36_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا امامی

دانشجوی دکتری، آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی

علی شمسی ماجلان

گروه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی, دانشکده تربیت بدنی دانشگاه گیلان, ایران

علی اصغر نورسته

دانشگاه گیلان

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره آموزش الگوی صحیح فعالیتهای روزمره به آموزگاران و والدین برآگاهی آنها و وضعیت ستون فقرات دانش آموزان بود. نمونه آماری این تحقیق نیمه تجربی ۱۰۰ نفر دانش آموز هشت تا ده سال، والدین و آموزگاران آنها بود که به سه گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. آگاهی توسط پرسشنامه و راستای ستون فقرات در قبل، پس و پیگیری شش ماهه ارزیابی شد. برنامه سه ماهه شامل شش جلسه ۴۵ دقیقه ای بود. در تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. نتایج نشان داد آموزش بر آگاهی و وضعیت ستون فقرات بین گروهها تفاوت معنادار دارد. اما تفاتهای درون گروهی معنادار نبود. در متغیر آگاهی، تفاوت بین گروه کنترل با سه گروه دیگر معنادار بود (کنترل/ آموزگاران۰.۰۱ =P، کنترل/ والدین۰.۰۷ =Pکنترل/ والدین-آموزگاران۰.۰۰ =P) همچنین در سر به جلو و کایفوز گروه کنترل با گروه آموزگاران(p= ۰.۰۰ سر به جلو، کایفوز p= ۰.۰۰)، گروه والدین با گروه آموزگاران p= ۰.۰۰) سر به جلو، کایفوز p= ۰.۰۰)، و والدین- آموزگاران p= ۰.۰۲) سر به جلو، کایفوز p= ۰.۰۴)، و گروه آموزگاران با گروه والدین-آموزگاران ( p= ۰.۰۵ سر به جلو، کایفوز p= ۰.۰۰)، تفاوت معنادار بود. در بررسی لوردوز آزمون تعقیبی نشان داد گروه کنترل علاوه برگروه آموزگاران(p=۰.۰۰) با گروه والدین (p=۰.۰۲) نیز تفاوت معنادار دارد. برنامه آموزشی بر سلامت ستون فقرات و آگاهی افراد اثر معنادار مثبت داشت که نشان از تاثیر آموزش بر پیشگیری میباشد. بنابراین جهت پیشگیری از ناراستایی های قامتی استفاده از برنامه آموزشی ممکن است موثر باشد.

کلیدواژه ها

برنامه آموزش وضعیت بدنی, آگاهی, سلامت ستون فقرات, سلامت کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.