بررسی تاثیر سیمان و الیاف حاوی آربوسل چرب بر ویژگی های مکانیکی و رطوبتی مخلوط های آسفالتی سرد امولسیونی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دو فصلنامه پژوهش های زیرساخت های عمرانی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CER-9-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا معتمدنیا

دانشجوی دکتری عمران، پژوهشگاه حمل و نقل طراحان پارسه، تهران، ایران.

حمید شیرمحمدی

دانشیار، گروه عمران، دانشکده فنی، دانشگاه ارومیه، ایران.

مرتضی اسدامرجی

استادیار، دانشکده عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

آسفالت های سرد امولسیونی، دارای مزایا و معایبی می باشند. مزایای این نوع مخلوط ها، به دمای کم تولید، ملاحظات زیست محیطی و قابلیت حمل آن برای مسافت های زیاد مربوط می شود. یکی از دلایل اصلی عملکرد ضعیف این نوع آسفالت، ضعف رطوبتی است. نفوذ آب از عملیات شکست قیر امولسیونی ممانعت به عمل می آورد و در این راستا، مقاومت مخلوط در برابر رطوبت کاهش می یابد. در تحقیق حاضر، پس از تعیین درصد قیر بهینه به روش مارشال اصلاح شده، به میزان ۱ تا ۳ درصد وزنی، مخلوط آسفالتی سیمان و ۰.۳ تا ۰.۵ درصد وزنی، الیاف حاوی آربوسل های چرب به مخلوط اضافه گردید. نمونه های حاصل، تحت آزمایش های میزان استحکام مارشال، روانی، شاخص مارشال، لاتمن اصلاح شده و نیکلسون قرار گرفت. برمبنای نتایج به دست آمده از آزمایش ها، استحکام مارشال ۴۷.۸۸ درصد، شاخص مارشال تا میزان قابل توجه ۱۳۹ درصد، چسبندگی ۴۱ درصد، نسبت مقاومت کششی غیرمستقیم ۲۱ درصد، افزایش و روانی۳۶.۴۷ درصد کاهش می یابد. این تحقیق، استفاده همزمان سیمان، ۳ درصد و الیاف حاوی آربوسل چرب، ۰.۳ درصد در مخلوط های آسفالت سرد را توصیه می کند.

کلیدواژه ها

آسفالت سرد امولسیون, لاتمن اصلاح شده, استحکام مارشال, آربوسل چرب, نیکلسون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.