بررسی و ارزیابی جایگاه حسابداری و حسابرسی از دیدگاه اخلاق اسلامی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای پژوهش ها و راه کارهای نوین در حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NRSAM01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2814
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجر

فائزه موذن نماز

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجر

چکیده

پیامبراسلام هدف اختصاصی بعثت خود را پایداری غایات اخلاقی دانسته است. اخلاق کسب وکار از منظراقتصاد اسلامی هم ابزاری است برای افزایش کارایی و هم خود هدفی است که باید محقق شود. زیرا اقتصاداسلامی ضمن توجه جدی به کارآمدی، نهایتاًً اخلاقمحور است و علاوه بر این که نظارت در مدیریت امروز یکی از ضرورتهای اساسی است، خداوند متعال نیز همواره بر اعمال و رفتار انسانها دقیقاً نظارت دارد وعملکرد انسان را در مورد ارزیابی و سنجشعادلانه قرار میدهد. اساساً نظارت و بازرسی یکی از سنّتهای ثابت الهی است. در این مقاله نیز سعی شده است جایگاه حسابرسی و حسابداری را در اسلام و اخلاق اسلامی بررسینماید و به این نکته توجه دارد که از منظر اخلاق اسلامی، حسابداری و بهخصوص حسابداری دارای جایگاه خاص و ویژه است

کلیدواژه ها

اسلام، اخلاق اسلامی، اقتصاد اسلامی، حسابرسی، نظارت اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.