بررسی دلایل تاخیر در اجرای ساختمان های بلندمرتبه وارائه راه کارهای کاهش تاخیرات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF10_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه طباطبایی

کارشناس عمران پیام نور مشهد

حمید پیرمغان

دکتری عمران سمنان

مسعود اولیائی

دکترای عمران مشهد

چکیده

یکی از شاخص های توسعه اقتصادی در هر کشور پروژه های عمرانی آن می باشد که با رونق اقتصادی رابطه مستقیم دارد. تاخیر در پروژه های ساخت، عبارت است از افزایش مدت زمان تکمیل یک پروژه نسبت به زمان تعیین شده در قرارداد یا زمانی که طرفین قرارداد برای تحویل پروژه با هم توافق نموده اند.واقعیت مهم و غیر قابل انکار بلندمرتبه سازی، هزینه های بسیار گزاف و سرسام آور آن است. در اکثر پروژه ها به دلیل محدویت منابعی، رقابت، تورم، ملاحظات خاص همواره بایستی به دنبال ریشه یابی علل ایجد تاخیر در اجرای آن ها بود تا با ارائه راه کارهایی بهینه از میزان تاخیرات آن ها کاست. اکثر پروژه های عمرانی در دوره اجرایی خود با تاخیر مواجه هستند که موجب افزایش هزینه های اجرایی و تاخیر در زمان بهره برداری می گردد. بررسی دلایل تاخیر و ارائه راهکار برای به حداقل رساندن تاخیرات، کمک فراوانی به جلوگیری از هدر رفت منابع مالی و کوتاه کردن زمان بهره برداری می کند. میزان اهمیت تاخیر در پروژه ها زمانی مشخص تر می شود که در برخی از آن ها به علت بالا رفتن هزینه تمام شئده نسبت به برآورد اولیه، مطالعات توجیه اقتصادی، به دلیل تغییر داده های نخست دیگر کارایی لازم رانداشته و گاهی تا حدی است که توجیه اقتصادی طرح کلا از میان برداشته می شود و پروژه نیمه کاره رها می شود هدف کلی از انجام این پژوهش بررسی وتعیین عوامل موثر در ایجاد تاخیرات ساختمان های بلندمرتبه جلوگیری از هدر رفت سرمایه های ملی، اجرای ساختمان های بلندمرتبه در زمان بندی مشخص تر و برنامه ریزی بهتر و دقیق تر، صرفه جوئی در هزینه های بالاسری بدلیل طولانی شدن طولانی شدن اجرای ساختمان های بلند می باشد. طبق بررسی های صورت گرفته در قالب توزیع پرسش نامه و مصاحبه بادست اندرکاران ساختمان های بلندمرتبه پیشنهادهایی جهت جلوگیری از تاخیر دراینگونه ساختمان ها بیان می شود انجام مطالعات اولیه کامل و صرف زمان مناسب و درست در طراحی ساختمان های بلند و تهیه نقشه های معماری، سازه و تاسیسات پروژه در جهت جلوگیری از تغییرات زیاد در نقشه ها (عدم شروع پروژه با نقشه های ناقص)، بکارگیری طراحان و مشاوران، مجریان، پیمانکاران با توان دوتجربه مناسب، عقد قراردادهای دقیق و زمان دار براساس کار کارشناسی جهت ساخت، برگزاری جلسه توجیهی با ذینفعان وارائه گزارش مصور جهت اطلاع ان ها، رعایت اصول و ایمنی کار در ارتفاع، برنامه ریزی صحیح در اجرا و هماهنگی کامل بین عوامل مختلف و شروع به کار به موقع مراحل مختلف و حتی المقدور و در زمان های موازی می توان اشاره نمود.

کلیدواژه ها

ساختمان های بلندمرتبه، عوامل تاخیر، راه کارهای کاهش تاخیرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.