بررسی تاثیر شناخت محیط زیستی در شهر شیراز با نگرشی به توسعه پایدار اکوتوریسم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
- کد COI اختصاصی: CMUECONF10_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 254
نویسندگان
کارمند شهرداری شیراز
کارمند شهرداری شیراز
چکیده
مشکلات محیط زیستی در گام نخست، پیامدهای زیان بار بسیاری برای سلامت فردی انسان دارد و در گامهایبعد توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی او را تحت تاثیر قرار میدهد. به همین دلیل، نگرانی های عمومیدرخصوص مخاطرات محیط زیست در حال افزایش است. فعالیتهای انسان و تغییرات محیط زیست ارتباطمستقیمی با یکدیگر دارند، بسیاری از فعالیت های انسان تحت تاثیر تغییرات محیط زیست است و از طرف دیگراین تغییرات به عواقب نامناسبی خصوصا در زمینه سلامت انسان و از همه مهم تر کودکان می انجامد. از اینرو،حذف یا دست کم کاهش این تاثیرات و تبدیل آنها به تاثیرات با قدرت تخریبی کمتر از وظایف تمامیکشورها و ملتها به شمار می آید. از آنجا که این مشکلات صرفا به دست بشر ایجاد شده است، موثرترین راهحل برای رفع آنها آموزش در سطح جامعه، ارتقای فرهنگ عمومی و وضع قوانین مناسب است. دوران معاصردوران افزایش آگاهی های زیستمحیطی و توجه بر نقش محیط زیست سالم و توسعه اکوتوریسم در ارتقاءکیفیت و کمیت حیات انسان و طبیعت است. عوامل بسیاری در توفیق طرحها و برنامه های مرتبط با محیطزیست سالم و حفظ منابع طبیعی ایفای نقش می کنند. نیروی انسانی یکی از مهمترین آنها می باشد و با توجه بهتاثیر انسان بر محیط اطراف خود، به طور کلی یکی از مهمترین اقدامات برای رفع مشکلات زیست محیطی،توسعه اکوتوریسم و منابع طبیعی، ارتقاء فرهنگ عمومی در این زمینه است، که این خود نیازمند آموزش دربارهمحیط زیست می باشد. بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی نقش آگاهی و شناخت زیست محیطی درایجاد اکوتوریسم پایدار می باشد. جامعه آماری این تحقیق مردم شهرستان شیراز تشکیل می دهد که تعداد ۳۸۳نفر از آنها طبق جدول کرجسی مورگان به صورت تصادفی ساده انتخاب و بین آنها پرسشنامه پژوهش توزیعشده است. پرسشنامه پژوهش محقق ساخته است که روایی و پایایی آن با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی موردتایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی و T یکطرفه در نرم افزار SPSSانجام شد. نتایج حاصل از بررسی فرضیه ها نشان داد که سواد و آگاهی زیست محیطی با ایجاد اکوتوریسم پایداردر بین مردم شهرستان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، همچنین، بین میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعیبر رفتار مردم در قبال ایجاد اکوتوریسم پایدار رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
آگاهی زیست محیطی، سواد زیست محیطی، رسانه های جمعی، اکوتوریسم، شهرستان شیرازمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.