ادراک انسان از بوم منشاء ایجاد سرپناه نمونه موردی سرپناه چادری عشایر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در رفع موانع صنعت ساخت و ساز کشور - محور ویژه: عمران(سازه، ژئوتکنیک و مدیریت ساخت)، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: JDKHZ01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا مظهری

دانشجوی کارشناسی معماری دانشکده عمران و معماری دانشگاه شهید چمران اهواز اهواز

چکیده

انسان با سرشت طبیعی در گذر زمان در کنش با طبیعت فرهنگ را به وجود می آورد. آنگاه درک پیوسته از طبیعت و فرهنگ که خود از بستر تعامل انسان با طبیعت خلق شده است الگوی ذهنی رو به تکاملی برای تامین نیازهایش می سازد. دریافت و ادراک انسان از بوم شناسی طبیعی از بدو پیدایش و آنگاه تلاقی هماهنگ با فرهنگ منجر به ایجاد مصنوع یا معماری کامل میشود کامل به آن معنا که آنچه در بستر اکولوژی طبیعی فرهنگی متولد شده، به نظر آفرینشی از بستر بوم کامل خود با چرخه بوم هماهنگ است و به تضاد با آن نمی انجامد بلکه مکمل بستر خود است. سرپناه چادری بومی عشایر سازابومی با عمر هزاران سال مصداق درک هماهنگ از طبیعت فرهنگ در خلق آن است. سازابوم از طبیعت با طبیعت و برای طبیعت زیسته است. این مقاله به مطالعه چگونگی اثر و حضور طبیعت و نیز فرهنگ در تکوین و پایداری سازابوم در زمان می پردازد و با نگاه بوم شناسی کامل به منشاء پیدایش سرپناه بومی در ادراک ذهنی انسان با تحلیل و تبین کیفی پرداخته است و در ادامه با بررسی تطبیقی شکل، ساختار، فرایند، ماده و فضا در دو گونه سازا بوم در فلات ایران به کنکاش و چگونگی پیدایش مصنوع هارمونیک از بستر اکولوژی می انجامد. نتایج پژوهش نشان میدهد سازا بوم به درستی محصول تلفیق هماهنگ طبیعت و فرهنگ و ماء من آسایش و پایداری است. چگونگی درک برآمدن سازابوم از اکولوژی کامل به مثابه الگویی است. در راستای تبین مفهوم، فرایند شکل و ساخت مصنوع پایدار در بوم که قابل تعمیم خواهد بود.

کلیدواژه ها

اکولوژی انسانی، طبیعی، ادراک ، سرپناه چادری، سازا بوم، سیاه چادر، آغاج اوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.