گونه شناسی آجری در معماری سنتی دزفول

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در رفع موانع صنعت ساخت و ساز کشور - محور ویژه: عمران(سازه، ژئوتکنیک و مدیریت ساخت)، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: JDKHZ01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه زمان پور

دانشجوی کارشناسی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان گروه معماری اهواز

حسین کاوری زاده

دانشجوی دکتری عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان گروه معماری اهواز

مهدی رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، گروه معماری، اهواز

چکیده

معماری آجری ایران از دیر باز همواره مورد توجه جهانیان بوده است و معماران ایرانی آثاری فاخر و درخور توجه در این زمینه خلق کرده اند. در فول یکی از شهرهاییست که با معماری اجری به زیبایی زینت شده است. قدمت استفاده از آجر در دزفول به تاریخ بسیار دور ساسانی بر میگردد و از پیچیده ترین روشها در معماری ابنیه این شهر استفاده شده است. آجر از جمله مصالح به کار رفته در این اقلیم میباشد که بهترین عملکرد را در آسایش حرارتی ایجاد می کند. در این پژوهش ابتدا به معرفی دزفول و اقلیم آن سپس انواع آجرکاریها و گره چینی های خاص به کار رفته در این شهر را می پردازیم نحوه تحقیق به صورت تحلیلی توصیفی نگارش شده است و هدف اصلی مطالعه معماری آجری در دزفول شناخت بیشتر از معماری آجری کشور و توجه به ویژگیهای خاص این مصالح در معماری بومی می باشد. روش تحقیق و گرد آوری اطلاعات در این پژوهش به شیوه مطالعات کتابخانه ای و میدانی می باشد.

کلیدواژه ها

معماری آجری آجرکاری، معماری بومی، اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.