بازشناخت اصول معماری پایدار و تحقق آن در معماری سنتی شهر دزفول ) مطالعه تطبیقی خانه های سوزنگر - تیزنو )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در رفع موانع صنعت ساخت و ساز کشور - محور ویژه: عمران(سازه، ژئوتکنیک و مدیریت ساخت)، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: JDKHZ01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا بهادری

دانشجوی ارشد جهاد دانشگاهی خوزستان اهواز ایران

سجاد معماردزفولی

دکتری معماری گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

چکیده

توسعه پایدار و معماری پایدار از بحث انگیزترین موضوعات معماری معاصر است معماری پایدار بخشی از توسعه پایدار است که هدف آن ارتقای کیفیت زندگی نسلهای حال و آینده میباشد به بیانی دیگر طراحی پایدار گونه ای معماری است که از استعدادهای محیطی بوسیله راهکارهای هوشمندانه بمنظور آسایش انسان بهره می برد از این دیدگاه معماری بومی به علت زمینه گرا بودن و توجه به تاثیرات اقلیمی در معماری و به عنوان میراث باقی مانده از تجربهی نسلهای گذشته از دیدگاه پایداری دارای زمینهای ارزشمندی برای کاوش می باشد. نگاهی گذرا به معماری بومی مناطق مختلف ایران حکایت از شناخت خصوصیات محیطی بخصوص اقلیمی پهنه های متنوع ایران چاره اندیشی هوشمندانه نیاکان ما برای استفاده هر چه بیشتر از مواهب طبیعی و مقابله با مشکلات اقلیمی محیطی آن دارد معماری دزفول شهری که واحد هویت معماری و شهرسازی است. منطبق بر شرایط محیطی و اقلیمی میباشد شناخت این معماری و راه کارهای بومی آن زمینه خلق معماری منطبق با زمینه را ایجاد میکند. جمع آوری اطلاعات در این پژوهش به روش مشاهده و برداشت در بخش توصیفی و کتابخانه ای و استفاده از اسناد و متون در بخش مطالعه تاریخی خواهد بود ضمنا یافته های به دست آمده را میتوان بر اساس الگوی تطبیق به دست آمده از تطبیق معماری پایدار و معماری بومی در قول تجزیه و تحلیل خواهد شد.

کلیدواژه ها

معماری بومی در فول طراحی پایدار، الگوهای معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.