باز تعریف کیفیت فضایی بصری مکانهای سوم بر حس تعلق شهروندان نمونه موردی پل سفید اهواز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در رفع موانع صنعت ساخت و ساز کشور - محور ویژه: عمران(سازه، ژئوتکنیک و مدیریت ساخت)، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: JDKHZ01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریناز نجدی

دانشجوی ارشد جهاد دانشگاهی خوزستان اهواز ایران

سجاد معماردزفولی

دکتری معماری گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان دانشگاه آزاد اسلامی بهبهان ایران

چکیده

جاذبه شهر در این است که شهر افراد را از هنجارهایی که شدیدا در فضای شخصی احساس میشوند آزاد می سازد و به مردم اجازه می دهد. که درباره خود و دیگران بیاموزند کلید موفقیت زندگی اجتماعی عمومی این است که مردم در جاهایی که احساس راحتی می کنند. ایمن هستند و زمانی برای گذران اوقات خود دارند به صورت مداوم فعالیتهای ضروری خود را با فعالیتهای انتخابی فعالیت هایی که از انجام آن ها لذت میبرند جایگزین کنند. به طور کلی یکی از اهداف طرحهای پیاده راه سازی ایجاد فضایی برای فعالیتهای مختلف اجتماعی فرهنگی و گردشگری و افزایش تعاملات و مشارکت اجتماعی می باشد. هدف از این روی این پژوهش با هدف ارتقای کیفیت فضاهای غیر رسمی موجود در ابنیه کلان مقیاس شهری و مناطق پرجمعیت همگن سعی دارد تا با خوانش عوامل موثر بر تقویت مکان تحقق این مهم را در فضاهای بسته و غیر عمومی کالبدی شهر تحقیق نماید باشد. هدف پژوهش حاضر ساماندهی مکانهای سوم در فضاهای شهری ( پل سفید اهواز به منظور افزایش حس تعلق به مکان می باشد که با ارزیابی شاخص های حس تعلق حضور پذیری تعامل پذیری و رضایت از کیفیت محیطی در پیاده راه پل سفید اهواز مورد سنجش قرار گرفته است. روش تحقیق و گردآوری اطلاعات اسنادی و تحلیلی مبتنی بر توزیع ۳۴۱ پرسشنامه بین جامعه آماری بوده است در بخش یافته های استنباطی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات تحقیق از آزمون t تک نمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون بهره گرفته شده است. نتایج نشان میدهد که وضعیت پل سفید اهواز بر اساس شاخص ها در موارد حس تعلق حضور پذیری، تعامل پذیری و رضایت از کیفیت محیطی در سطح نسبتا مناسب قرار دارد.

کلیدواژه ها

مکان سوم کیفیت فضایی حسن بصری تعلق خاطر، پل سفید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.