امکانسنجی تحقق حکمروایی در مدیریت شهری در شهرقدس از دیدگاه شهروندان مورد پژوهش: شهر قدس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF21_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کبودیان

کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

مدیریت شهری به عنوان متولی امور شهری مسئول ساماندهی وضعیت شهرها در ابعاد مختلف می باشد که امروزه با توجه به گسترگی شهرها و مسائل پیش روی آنها و تعدد سازمان ها با چالش اساسی مواجه می باشند. حکمروایی شهری رویکردی است که سعی در مدیریت درست و اصولی شهرها با تکیه بر مشارکت تمامی گروه ها دارد.هدف اساسی این پژوهش تلاش دارد بررسی و امکانسنجی حکمروایی در مدیریت شهری در شهر قدس می باشد که به روش اسنادی کتابخانه ای و میدانی انجام گردیده و در زمره پژوهش های وصیفی تحلیلی و کاربردی قرار می گیرد. جامعه آماری این پژوهش را شهروندان شهر قدس و کارشناسان وابسته به مدیریت شهری تشکیل می دهند که به روش نمونه گیری کوکران تعداد ۴۰۰ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیده اند. تجزیه و تحلیل اطلاعات در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل آماره t و روش تحلیل رگرسیون بر روی ابعاد مختلف شامل مشارکت، شفافیت، مسئولیت پذیری، عدالت، کارایی و اثربخشی، قانونمندی و ... انجام گردیده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که میزان رضایتمندی از عملکرد مدیریت شهری در شهر قدس در حد متوسط رو به پایین می باشد لذا می توان نتیجه گرفت که نواحی مختلف شهر قدس به لحاظ برخورداری از این شاخص ها در وضعیت مناسبی قرار ندارند. بعلاوه با تکیه بر نتایج تحلیل رگرسیون می توان نتیجه گرفت که گویه های مشارکت،پاسخگویی و شفافیت به ترتیب با ضرائب بتای ۰.۳۶۵، ۰.۲۲۷ و ۰.۲۲۱ نسبت به سایر گویه های حکمروایی تاثیر بیشتری بر سیستم مدیریت شهری در شهر قدس دارند.

کلیدواژه ها

شهر، مدیریت شهری، حکمروایی، مشارکت، شهر قدس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.