در مدار قرار گرفتن نیروگاه ها با محدودیت امنیتی در شبکه های مقیاس بزرگ با در نظر گرفتن خروج خط N-K ، تلفات انتقال و سیستم های ذخیره انرژی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF17_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود رمضانی کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه میثاق، رفسنجان، ایران

محمد مهدی پژمان

دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران

مصطفی دانائیان

دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران

مرتضی آیین

دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران

چکیده

یکی از چالش های مهم در سیستم های قدرت، مسئله مشارکت واحدها (UC ) است که وظیفه ی مدیریت آن بر عهده ی اپراتور سیستم انتقال(TSO ) است. با توجه به اینکه شبکه های انتقال دستخوش تغییراتی مانند وجود نیروگاه های تجدیدپذیر و سیستم های ذخیره انرژی مقیاس بزرگ شده است، لذا حل و مدیریت مشارکت این واحدها، با مشکلاتی روبرو است. از آنجایی که مسئله UC یک مسئله ۲۴ ساعته است و تعداد متغیرهای باینری و پیوسته با افزایش تعداد نیروگاه های شبکه افزایش می یابد لذا حل آن در مقیاس بزرگ، بسیار دشوار است. همچنین با توجه به شرایط آب و هوایی، ممکن است برخی از خطوط شبکه انتقال به علت بلایای طبیعی از شبکه قطع شوند که اپراتور باید تحت چنین شرایطی مسئله را با توجه به کمینه کردن قطع بار و هزینه حل کند. بنابراین بهره برداران شبکه با سه چالش اصلی وجود سیستم های ذخیره انرژی و نیروگاه های تجدیدپذیر، حل مسئله UC در مقیاس بزرگ و مدل سازی خروج خط از شبکه انتقال مواجه هستند. در این مقاله یک مدل مشارکت واحدها ۲۴ ساعته مبتنی بر برنامه ریزی خطی عدد صحیح مرکب (MILP ) با در نظر گرفتن خروج خطوط شبکه، در شبکه های مقیاس بزرگ پیشنهاد شده است. همچنین بهره برداری بهینه سیستم های ذخیره انرژی و شارژ و دشارژ آن در حضور منابع انرژی تجدیدپذیر نیز مدل سازی شده است. این مدل بر روی دو شبکه استاندارد ۱۱۸ و ۳۰۰ باس IEEE تحت سناریوهای مختلفی تجزیه و تحلیل شده است. نتایج شبیه سازی، عملکرد مطلوب مدل پیشنهادی را نشان می-دهد.

کلیدواژه ها

مشارکت واحدها، قیود امنیتی، سیستم ذخیره انرژی، منابع تجدیدپذیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.