بررسی امکان تولید جریان الکتریکی از لایه آلیاژ پلیمری PVDF-PU تحت بارهای کششی چرخه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه نساجی و پلیمر، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ITAST-10-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Behrang Adeli

Department of Textile Engineering, Amirkabir University of Technology, Postal Code ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱, Tehran, Iran

Ali Akbar Gharehaghaji

Department of Textile Engineering, Amirkabir University of Technology, Postal Code ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱, Tehran, Iran

Ali Asghar Asgharian Jeddi

Department of Textile Engineering, Amirkabir University of Technology, Postal Code ۱۵۹۱۶۳۴۳۱۱, Tehran, Iran

چکیده

پلی وینیلیدین فلوراید (PVDF) به عنوان یک ماده پیزوالکتریک، به دلیل خواص مکانیکی مطلوبی مانند انعطاف پذیری بالا، وزن کم، و پایداری در میدان الکتریکی، کاربرد بسیار دارد. ترکیب PVDF با پلی اورتان ترموپلاستیک(PU)، یک آلیاژ پلیمری با خواص الاستیسیته بالا ایجاد می نماید که امکان اعمال نیروی کششی به آلیاژ پلیمری و برگشت پذیری آن بعد از حذف نیرو را میسر می سازد. هدف از این تحقیق امکان تولید جریان الکتریکی از آلیاژ پلیمری PVDF/PU  در روشی نوین، از یک پیزوالکتریک، بدون اعمال فشار مستقیم و یا ضربه و فقط با اعمال نیروی کششی تکرارشونده بود. نتایج نشان داد آلیاژ پلیمری می تواند تحت نیروی کششی تکرار شونده، ایجاد جریان الکتریکی و ولتاژ ۳ تا ۸ میلی ولت نماید. PVDF  موجود در آلیاژپلیمری، تحت تاثیر نیروی فشاری ناشی از کشش، جریان الکتریکی و ولتاژ الکتریکی تولید نمود. نیروی کششی اعمال شده با تغییر ابعاد لایه، سبب ایجاد نیروی فشاری بر بدنه لایه شده و در اثر این نیروی فشاری، رفتار پیزوالکتریک آلیاژ پلیمری نمایان شد. برای بهبود تولید جریان الکتریکی، نانو الیاف لایه های پلیمری، هم راستا شدند. جریان الکتریکی حاصل از لایه ها، قبل و بعد ازهم راستا سازی اندازه گیری و مقایسه گردید. با ۱۰ برابر شدن سرعت برداشت نانو الیاف آلیاژ پلیمری هم راستا شدند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که جریان الکتریکی تولیدی از نانو الیاف هم راستا تحت نیروی کششی تکرارشونده ۲۷درصد نسبت به نمونه اولیه افزایش یافت.

کلیدواژه ها

piezoelectric property, Electrospinning, PVDF/PU elastic polymer alloy, Energy harvesting, tensile cyclic loading

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.