اهداف استراتژیک و عامل های هوشمند در تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی ایده های نوین در علوم انسانی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: INFM11_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل دوخت ملاطی

دانشگاه آزاد اسلامی/ کارشناسی ارشد؛ رشته مدیریت فناوری اطلاعات_ گرایش منابع اطلاعاتی

نسیبه اسمائیل دوخت ملاطی

دانشگاه آزاد اسلامی/ کارشناسی ارشد؛ رشته مدیریت بازرگانی_گرایش تجارت الکترونیک

چکیده

بکارگیری و استقرار موفقیت آمیز تجارت الکترونیک به وجود یک برنامه و استراتژی مدون و مشخص نیازمند است. بدون وجوداستراتژی مناسب تجارت الکترونیک ممکن است کلیه تلاش های شرکت در راستای استقرار تجارت الکترونیک با شکست مواجهشده و ضمن اتلاف منابع مالی، انسانی و زمانی حتی بقای سازمان نیز با تهدید روبهرو شود.گام اولیه و اساسی تدوین استراتژیبدون شک تدوین و طراحی اهداف استراتژیک تجارت الکترونیک در چارچوب سلسله مراتب اهداف یعنی چشم انداز، رسالت واهداف بلندمدت و کوتاهمدت سازمانی است. به دلیل ورود تجارت به بازارهای مجتمع و یکپارچه که از کانال های ارتباطیبدون سیم و وسیله های ارتباطی قابل حمل از جمله تلفن های موبایل استفاده می کنند، محیط تجارت الکترونیک هر روزدرحال پیچیدگی و پویایی بیشتر است. ایده های نو و بدیع تجارت الکترونیک پویای امروز میتواند روشها و مدلهای کارا ومفیدی در معاملات تجاری، مخصوصا در مرحله شناسایی نیاز، تبلیغات، شناسایی محصول و عرضه کننده آن، انجام مذاکره وتوافق، ارائه دهد. یکی از راه حلهای تجارت الکترونیک، بکارگیری عامل های نرم افزاری با قابلیت یادگیری و تصمیم گیریهوشمندانه است، که میتوانند در خرید و فروش، ارائه پیشنهاد در مناقصه ها و حراج ها، مذاکره و عقد قرارداد به کارگرفتهشوند. عامل های نرم افزاری هوشمند، واسطه هایی هستند که آرزوی بشر را برای انجام خودکار بسیاری از فعالیتها در تجارتمحقق نموده اند. عامل ها برای انجام خودکار کارهای وقت گیر و تکراری کاربران، جستجوها، توصیه ها و همچنین بازیابی ومدیریت اطلاعات کسب شده برای فرایند خرید و فروش به کار گرفته میشوند و همچنین در توسعه و گذار مراحل گوناگونفرایند رفتار خرید مشتری، از روش سنتی به روشهای سازگار با تجارت مدرن الکترونیک بسیار موثر بوده اند. در این مقالهبرمبنای فرایند برنامه ریزی استراتژیک، اهداف استراتژیک این فرایند در چارچوب چشماندازها، رسالت و اهداف برای فعالیتدر محیط الکترونیک تشریح میشود و سعی بر تعریف عاملهای هوشمند و کیفیت فعالیت آنها در زمینه تجارت الکترونیکاست. همچنین با تمرکز بر تجارت الکترونیک در انواع فروشگاه های اینترنتی، حراج های برخط و تجارت b۲b حضورعامل های نرم افزاری هوشمند در هر کدام از این فرایندها تشریح می شود.

کلیدواژه ها

تجارت، تجارت الکترونیک، جهانی ، اقتصاد، اینترنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.