بررسی وضعیت آلودگی خاک مر کز پردازش ودفن پسماند حلقه دره کرج

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRICONGE03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذبیح اله شریفی

کارشناسان حفاظت محیط زیست استان البرز

نفیسه پناهی

کارشناسان حفاظت محیط زیست استان البرز

حمیدرضا لشگری

کارشناسان حفاظت محیط زیست استان البرز

چکیده

خاک به دلیل اهمیت فزاینده در مسایل توسعه جهانی نظیر امنیت غذایی، تخریب زمین و ارائه خدمات اکوسیستمی اهمیت دارد. خاک علاوه بر این که تامین کننده مواد غذایی است، خاصیت تصفیه کنندگی نیز دارد به همین دلیل به عنوان یکی از پالاینده های مهم طبیعت محسوب می شود. این خاصیت خاک در اثر خواص فیزیکی ، شیمیایی زیستی آن حاصل می گردد. مرکز دفن زباله های شهری حلقه دره کرج از سالیان گذشته ( بیش از ۳۰ سال) با توجه به شرایط توپوگرافی (تپه ماهوری با خاک مارنی)، زمین شناسی و موقعیت جغرافیایی، به عنوان مرکز دفع و دفن پسماندهای شهری استان البرز استفاده می شود در این پژوهش جهت آنالیز خاک به صورت تصادفی سیستماتیک از خاک محل لندفیل دفن پسماند و لاگون های شیرابه نسبت به نمونه برداری خاک انجام گردید که نتایج حاصل از آنالیز نمونه خاک نشان می دهد که خاک لندفیل فاقد آلودگی خاک بوده و خاک لاگون های جمع آوری شیرابه به دلیل بالاتر بودن پارامترهای (ترکیبات آلی PAH شامل پارامترهای فلورن، فلورانتن، فنانترن، بنزو a آنتراسن، بنزو b فلورانتن، بنزو k فلورانتن، بنزو a پیرن) بالاتر از حد استانداردهای ملاک عمل محیط زیست می باشد که این آلودگی هم باعث آلودگی سطح و عمق خاک شده و با توجه به ترکیبات آلی PAHs دارای خواص سمی که جهت پاکسازی و بازسازی خاک می بایست از روش های تصفیه در محل همانند گیاه پالایی، روش کمپوست کردن استفاده شود. لذا پیشنهاد می شود با توجه به حجم شیرابه تولیدی و به منظور جلوگیری از بحران های زیست محیطی و کاهش تولید شیرابه در منطقه برنامه های تفکیک پسماند مبدا و دفن بهداشتی در لندفیل در اولویت های سازمان پسماند شهرداری کرج قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ترکیبات آلی PAHs ، شیرابه حلقه دره کرج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.