بررسی شاخص های موثر بر عوامل و موانع مشارکت بخش خصوصی در پروژه های شهری قم و مقایسه آن با شاخص ملی امنیت سرمایه گذاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: ISCBM05_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فراهانی

نماینده وزیر و مدیر کل اداره امور اقتصادی و دارایی استان قم

نیره مظهر

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان قم

مسعود طهوری متین

رئیس گروه مطالعات اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان قم

بهنام عرب بافرانی

کارشناس راهبری اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان قم

چکیده

شتاب بخشیدن به روند رشد اقتصادی در کشورها مستلزم کاهش سطح حضور دولت در فعالیت های غیرحاکمیتی است. این موضوع ممکن است در چارچوب خصوصی سازی تعریف شود. از یک سو، جذب سرمایه گذاری در حوزه شهری، عاملی مهم و تاثیرگذار بر پیشرفت و رونق اقتصاد شهری و تاثیر پذیر از مجموعه عوامل کلان کشور و استان می باشد و از سوی دیگر، امنیت سرمایه گذاری عامل مهمی در افزایش مشارکت بخش خصوصی در افتصاد به شمار می رود. هدف از این پژوهش، تعیین شاخص های عوامل و موانع مشارکت بخش خصوصی در پروژه های شهری در کلان شهر قم و مقایسه آن با شاخص ملی امنیت سرمایه گذاری می باشد. روش پژوهش حاضر در این مطالعه ترکیبی از روش های کمی و روش های کیفی است. جهت تعیین شاخص های عوامل و موانع مشارکت بخش خصوصی، نظرات خبرگان و منابع مطالعاتی مورد استفاده قرار گرفته است و روش رتبه بندی و اولویت بندی شاخص های مذکور، استفاده از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) می باشد. براساس یافته های پژوهش، شاخص ها به ترتیب اهمیت عبارتند از : تغییرات و بی ثباتی در نظام مدیریتی، بوروکراسی اداری غیرشفاف و پیچیده، فقدان دانش، بینش و تخصص کافی در مدیران شهری، عدم ثبات متغیرهای کلان اقتصادی و نااطمینانی نسبت به آینده، فقدان نظام مالی گسترده و عمیق، فقدان نقش حمایتی قانون از سرمایه گذاری بخش خصوصی، رقابت نابرابر دولت با بخش خصوصی، شرایط محیطی و بافت فرهنگی، اجتماعی و مذهبی استان، فقدان تنوع ساختاری، مدل همکاری و توافق عمومی خصوصی و نارسایی نظام ارتباطی و اطلاع رسانی

کلیدواژه ها

بخش خصوصی، سرمایه گذاری، امنیت سرمایه گذاری، شهر قم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.