بررسی تاثیر فوق سرد شدن به صورت دما ثابت در فرآیند تبلور لایه ای مذاب مخلوطی از نفتالین وبنزوتیوفن در یک بلورساز مذاب استاتیکی به کمک دینامیک سیالات محاسباتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مهندسی نفت، صنایع گاز زمین شناسی و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: GASCONF02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد کریمزاده سورشجانی

کارشناسی ارشد، گروه طراحی فرآیند، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

فتح اله فرهادی

استاد، گروه طراحی فرآیند، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

تبلور یک تکنیک جداسازی و خالص سازی است که برای تولید طیف گسترده ای از مواد به کار می رود. این روشجداسازی به عنوان تغییر فازی تعریف می شود که در آن یک محصول بلوری از محلول به دست می آید. استخراج نفتالیناز برش روغنی حاوی نفتالین موجود در قطران ذغال سنگ نیز با تبلور لایه ای مذاب انجام می گیرد. در این پژوش بهبررسی تاثیر فوق سرد شدن به صورت دما ثابت در فرآیند تبلور لایه ای مذاب مخلوطی از نفتالین و بنزوتی وفن در یکبلورساز مذاب استاتیکی به کمک دینامیک سیالات محاسباتی پرداخته شده است. شبیه سازی به کمک نرم افزار کامسولنسخه ۵.۶ انجام و تاثیر نرخ سردسازی به صورت دماثابت و در سه دمای ۶۷ ، ۷۰ ، و ۷۳ درجه سانتیگراد بر روی فرآیندفوق مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دما پایین تر منجر به رشد بیشتر لایه بلوری و همچنین سرعت بالاترحرکت مرز مشترک جامد مایع می شود..

کلیدواژه ها

دینامیک سیالات محاسباتی، فوق سرد شدن، دماثابت، تبلور لایه ای مذاب، بلورساز مذاب استاتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.