بررسی منحنی های شکنندگی میراگر ویسکوز در سازه های دارای مهاربند کمانش تاب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس نوردکاران فولادی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSS12_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور باقری

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

امین وداد

کارشناس ارشد مهندسی سازه، موسسه آموزش عالی بعثت کرمان، کرمان، ایران

مهدی اکبری

کارشناس ارشد مهندسی سازه، موسسه آموزش عالی هرمزان، بیرجند، ایران

چکیده

در سیستم مهاربندی کمانش ناپذیر مشکلات ناشی از افزایش طول ایجاد شده تحت اثر کشش ناشی اززلزله برطرف شده و سازه های مجهز به این نوع مهاربند، علاوه بر دارا بودن سختی جانبی بالا، در جذبانرژی وارده به سازه نیز عملکرد بسیار موثری دارند. علاوه بر این، سیستم های دارای میراگر ویسکوز نیز،قابلیت جذب انرژی بالایی تحت اثر زلزله دارد. در این پژوهش به منظور ارزیابی میزان آسیب پذیری سازه هایمجهز به دو سیستم مهاربند کمانش ناپذیر و میراگر ویسکوز، سه سازه ۶، ۱۰ و ۱۵ طبقه به عنوان نمایندهای از سازه های میان مرتبه، بلند و خیلی بلند انتخاب شده اند و در چهار حالت قاب خمشی، قاب مجهز به میراگرویسکوز، قاب مجهز به مهاربند کمانش ناپذیر و قاب مجهز به مهاربند کمانش ناپذیر و میراگر ویسکوز (بهصورت همزمان) در نرم افزار OpenSees_۲.۴.۶ مدلسازی شده و سپس تحت هفت رکورد زلزله، موردتحلیل و آنالیز قرار گرفت و نمودار ماکزیمم پاسخ تغییر مکان جانبی نسبی طبقات و منحنی شکنندگی برایهر یک از سازه ها ترسیم و در حالت های مختلف با یکدیگر مقایسه شد. نتایج نشان دهنده این است کهاگرچه استفاده همزمان از مهاربند کمانش ناپذیر و میراگر ویسکوز در همه سازه ها کاهش بسیار قابل توجهی رادر پاسخ سازه ایجاد می کند ولی در سازه های میان مرتبه، هر یک از این دو سیستم به تنهایی قادر به تامینایمنی سازه در سطوح مختلف بوده و سازه های بلند برای تامین ایمنی در دو سطح عملکردی خسارت جزئیو متوسط، نیازمند استفاده همزمان از دو سیستم است و سازه های خیلی بلند در تمام سطوح عملکردیآسیب پذیر بوده و جهت تامین ایمنی در این سازه ها می بایست از دو سیستم به صورت همزمان استفاده نمود.

کلیدواژه ها

میراگر ویسکوز، مهاربند کمانش ناپذیر، ارزیابی احتمالاتی، منحنی تحلیل دینامیکی افزاینده، منحنی شکنندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.