تاثیر جیبرلین در اسطوخودوس و نقش آن در حفاظت گیاه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF13_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هستی کیاپور

کارشناس فضای سبز منطقه

مجید مرادپور

کارشناس فضای سبز منطقه

چکیده

در کشاورزی پیشرفته سعی بر این است که عملکرد را در واحد سطح بالابرده و تا حد امکان ضایعات و خسارات ناشی از عواملنامساعد را به حداقل برسانند. یکی از رهیافت های نوین در بهبود کمی وکیفی محصولات کشاورزی، استفاده از هورمون های گیاهیمی باشد. جیبرلین یکی از هورمون های گیاهی است که نقش مهمی را در رشد و نموگیاهان بازی می کند. به نظر می رسدکهجیبرلین ها درگیاه باعث طویل شدن سلول ها، تشکیل ریشه، رشد برگ، شکستن دوره خواب بذر، سبز کردن بذور، تولید میوه هایبدون دانه، افزایش رشدرویشی، تولید گل های نر عقیم به منظور تولید بذور هیبرید، افزایش میزان قند، ارتباط با متابولیسم گیاه،کاهش طول دوره گلدهی و افزایش طول میانگره ها می شود. حساسیت گونه های مختلف گیاهان نسبت به جیبرلین ها متفاوتاست. انواع مکانیزم های مقاومت به خشکی در گیاهان شامل: تحمل، فرار و اجتناب است یکی از مکانیزم های اجتناب از خشکیتوسعه سیستم ریشه به دلیل تخصیص بیشتر ماده خشک به ریشه می باشد. از اثرات جیبرلین ها برروی برخی از انواع گیاهان بابکارگیری غلظت مناسب، طویل شدن ریشه وتوسعه آن است که نتیجه آن مقاومت گیاه در مقابل تنش است. دیگر مکانیزم گریز ازخشکی زود رسی ویا دوره رشد کوتاه می باشد که دو مکانیزم مطرح برای آن این است که خودگیاه جیبرلین می سازد و در صورترسیدن مقدار آن به حد آستانه دوره جوانی در گیاه به اتمام رسیده و شروع به گلدهی می کندو دیگری با افزایش سن گیاه تواناییتولید جیبرلین افزایش یافته دوره جوانی به اتمام رسیده و گلدهی آغاز می شود. با توجه به شرایط تنش خشکی که در اغلب نقاطکشور وجود دارد بررسی تاثیر جیبرلین در گیاه اسطوخودوس و نقش حفاظتی آن ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

جیبرلین،تنش خشکی، عملکرد، خواب بذر، طول دوره گلدهی، زودرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.