درمان بیماری دیابت نوع II با مصرف فیبرهای گیاهی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF13_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه اسلامی کنفی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان برخی از شهرستان های گیلان، ایران

معین نشانداراصلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی فناوری مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی

مهدیس مرادی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ایران

آرین ضیغم

دانشجو آشپزی دانشگاه جامع علمی کاربردی لنگرود، ایران

فاطمه مرادپورطولا

دانشجو آشپزی دانشگاه جامع علمی کاربردی لنگرود، ایران

امیرحسین مطلوبی اکبر

دانشجو آشپزی دانشگاه جامع علمی کاربردی لنگرود، ایران

چکیده

در جهان کنونی به دلیل شیوع بیماری قلبی- عروقی و دیابت اصلاح الگوی غذایی در وعده های غذایی افراد نظیر سبوس برنج می تواند نقش موثری بر سلامتی افراد جامعه داشته باشد. سبوس برنج قهوه ای بهدلیل وجود ترکیبات پروتئینی، مواد معدنی، فیبر، ویتامین و ... در کاهش بیماریهایی نظیر بیماریهایقلبی، سرطان کولون و ... از اهمیت بالایی برخوردار است. لازم به ذکر است بدن انسان با هضم سریعکربوهیدرات درلوزالمعده در تولید انسولین واکنش نشان می دهد ولی در شکستن و هضم کربوهیدرات هایمرکب نیاز به زمان بیشتری دارد تا بتواند از این طریق میزان قند خون افراد را تغییر داد. امروزه بیماریشایع درون ریزی دیابت به عنوان یکی از عوامل مرگ و میر جوامع بشری بشمار می رود لذا برای رفع اینبیماری مصرف غذایی حاوی فیبرهای گیاهی می تواند در درمان این بیماری ایفای نقش کند. در اینپژوهش با هدف بررسی وعده غذایی اصولی و درست برای بیماران دیابتی از بین غذایی بیماران دیابتی کهبر روی ۲۰ بیماری مبتلا به دیابت نوع ۲ صورت گرفت، نشان داد مصرف سبوس برنج قهوه ای طی ۳ ماهمصرف در مردان و زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ بدلیل وجود کربوهیدرات های مرکب و غنی از فیبر و موادمعدنی سبب کاهش میزان قندخون، کلسترول و گلیسیرید افراد می شود.

کلیدواژه ها

دیابت، سبوس برنج، قند خون، فیبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.