مقایسه عملکرد دو کود سولفات آهن و کلات آهن بر روی درختان اقاقیا در فضای سبز کلان شهر اراک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF13_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله مرادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گیاه پزشکی حشره شناسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، کارشناس فضای سبز شهرداری اراک

عزیزاله کریمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، کارشناس مسئول فضای سبز شهرداری اراک

چکیده

اقاقیا یکی از درختان زینتی سریع الرشد در فضای سبز شهری است، درختی متوسط با شاخه های خمیده و تاجی کروی شکلمی باشد. عواملی از جمله تهویه ضعیف خاک، رطوبت بالای خاک، میزان زیاد فسفر قابل جذب در خاک، وجود کلسیم زیاد درخاک در زردی و کلروز درختان اقاقیا نقش مهمی دارندوجود شرایط بد بستر رشد در فضای سبز باعث مشکلات تغذیه ای بارز در درختان فضای سبز شهری شده است. به دلیل عدمامکان تعویض بستر خاک در مورد این درختان به کارگیری روشهای مناسب کوددهی، در جهت بهبود شرایط فیزیکیخاک و رفع محدودیت های خاک منطقه ریشه حائز اهمیت میباشد.در این تحقیق تاثیر استفاده از روش چالکود در بهبود شرایط بستر تعدادی از درختان فضای سبز شهر اراک که ازمحدودیت های خاکی رنج میبرند مورد بررسی قرارگرفت.تیمارهای چالکود در بلوار امام علی در منطقه ۴ شهر اراک در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت زیر به اجرا درآمد:۱- کود دامی و کود سولفات آهن و کود گوگرد بنتونیت دار ۲- کود دامی و کود کلات آهن و کود گوگرد بنتونیت دار ۳- شاهد نتایج حاصل از این بررسی نشان دادکه اگر چه تیمار چالکود امکان آسیب اولیه به ریشه ها ی درختان را دارد ، ولی درکوتاه مدت یا در اوایل فصل رشد آثار منفی روی جذب عناصر و رشد درخت خواهد داشت، ولی پس از گذشت دو سالتیمارهای چالکود توانستند در بهبود وضعیت تغذیه ای و رشد تاج درختان اقاقیا تاثیر مطلوبی داشته باشند. تیمارهای کوددامی و کود سولفات آهن و کود گوگرد بنتونیت دار بیشترین تاثیر را بر افزایش غلظت عناصر کم مصرف برگ و افزایشسبزینگی تاج درختان را داشتند.

کلیدواژه ها

چالکود، سولفات آهن، کلات آهن، اقاقیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.