بررسی کنه کش گیاهی ماریاپرو علیه کنه تارتن دو لکه ای (Tetranychus urticae) در فضای سبز منطقه ۶ تهران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
- کد COI اختصاصی: URDCONF13_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 400
نویسندگان
مرکزتحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز منطقه ۶ شهرداری تهران، تهران، ایران
مرکزتحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز منطقه ۶ شهرداری تهران، تهران، ایران
چکیده
کنه تارتن دو لکه ای Tetranychus urticae C. L. Koch, ۱۸۳۶ آفتی است پلی فاژ، که در فضای سبز شهریبه انواع درختان من جمله درخت نارون، زیتون تلخ، و ... آسیب می رساند. در سالهای اخیر با توجه با موضوع مقاومتکنه ها به سموم و اثرات سوء ترکیبات شیمایی، تلاش های در جهت استفاده از سموم بر پایه گیاهی که ترکیبات همسوبا محیط زیست و ریسک مقاومت به سموم را کاهش میدهد در حال انجام هست. سم ماریا پرو که متشکل از ترکیباتگیاهی زیست سازگار میباشد از شرکت مربوطه تهیه شد، پس از تهیه سم گیاهی ماریاپرو طراحی آزمایش به اینشرح صورت گرفت که انتخاب ۵ تیمار و هر تیمار با ۳ تکرار صورت پذیرفت، سپس تهیه مقطع یکسان از گیاه (درختنارون) برای تیمارها انجام شد و مقطع های گیاهی تهیه شده به روش غوطه وری در دوزهای انتخابی قرار گرفته شدند وسپس بعد از خشک شدن سطح برگ، پوره های هم سن تفکیک شده از قبل روی مقطع ها تحت آزمایش قرار گرفتند.تیمارهای تحت آزمایش پس از گذشت ۲۴ ساعت جهت نرخ مرگ و میر پوره ها مورد بررسی قرار گرفتند و سپس(LD(۵۰ مربوطه از دوزهای اعمال شده بدست آمد. کنه کش مذکور با دزهای ۲،۱ و ۳ در هزار مورد بررسی قرار گرفتطبق نتایج بدست آمده این سم گیاهی به ترتیب دزهای مصرفی روی پوره ها ۶ / ۸۵ درصد و کنه های بالغ ۸۹ درصد،روی پوره ها ۳ / ۹۰ درصد و کنه های بالغ ۲ / ۹۴ درصد و روی پوره ها ۱ / ۹۸ درصد و کنه های بالغ ۴ / ۹۷ کشندگی داشت.کلیدواژه ها
کنه کش، کنه تارتن، آفت، فضای سبزمقالات مرتبط جدید
- Economic Evaluation of Establishing a ۱۰۰-Hectare Pistachio Orchard in Savojbolagh County (Peik Village)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) چنانچه با افزایش وزن بوته، شاخص برداشت در حد متوسط بماند. (II)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) اگر همبستگی بین وزن بوته و شاخص برداشت شکسته شود.(I)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب در صورتی که همبستگی بین صفات شاخص برداشت و وزن بوته قابل شکستن نباشد. (III)
- مروری بر فرصت های شغلی شیلاتی در روستاها و نقش آن بر توسعه ی پایدار روستایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.