بررسی تاثیر مکمل روی بر کاهش افسردگی در کودکان مبتلابه سرطان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله تازه های پژوهشی روان تنی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CPR-1-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Maryam Rezapour

Department of Psychiatry, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

Hossein Karami

Department of Pediatric Hematology and Oncology, Thalassemia Research Center, Hemoglobinopathy Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

Shadi Etehadie

Student Research Committee, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

Mohammad Naderi Sorki

Department of Pediatric Hematology and Oncology, Thalassemia Research Center, Hemoglobinopathy Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: کمبود روی نقش اساسی در بروز اختلالات خلقی مانند افسردگی در مراحل مختلف زندگی دارد. این مطالعه اثر مکمل روی بر افسردگی کودکان مبتلابه سرطان را بررسی کرده است.  مواد و روش: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی ۶۹ کودک مبتلابه سرطان انجام شد. ابتدا سطح سرمی روی اندازه گیری شد و بیماران پرسش نامه افسردگی ماریا کواس را کامل کردند. بیماران با سطح روی پایین به مدت ۱ ماه تحت درمان با مکمل روی قرار گرفتند و مجددا سطح سرمی روی اندازه گیری شد و پرسش نامه افسردگی ماریا کواس را کامل کردند. نمره افسردگی با پرسش نامه افسردگی کودکان ماریا کواس ارزیابی و ثبت شد و داده ها ازنظر آماری تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین سطح سرمی اولیه روی ۲۵/۶۰±۷۷/۲۸ میکروگرم بر دسی لیتر و پس از مداخله ۲۶/۳۵± ۸۱/۲۵ میکروگرم بر دسی لیتر بوده است. سطح سرمی روی قبل و پس از مداخله، تفاوت آماری معناداری نداشت (۰/۱۲۶=P). ۸/۶۹ درصد از کودکان از افسردگی رنج  می بردند. سطح سرمی روی در کودکان افسرده و غیر افسرده ازنظر آماری تفاوت معناداری نداشت (۰/۸۲۷=P).  نتیجه گیری: در بررسی انجام شده در این مطالعه نشان داده شد که همه کودکان مبتلابه سرطان دچار کمبود روی بودند که پس از مداخله با دز استاندارد روی، تغییر معنا داری در سطح روی بیماران صورت نگرفت. به علاوه، این مسئله تغییری در سطح افسردگی این بیماران ایجاد نکرد. بنابراین لازم است مطالعات بیشتری برای درمان با دز یا دوره درمانی متفاوت صورت گیرد.

کلیدواژه ها

Children, Cancer, Zinc serum level, Depression, کودکان, سرطان, سطح سرمی روی, افسردگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.