رابطه بین استرس شغلی و اختلالات خواب در پرستاران یک بیمارستان در شهرستان ساری، ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تازه های پژوهشی روان تنی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_CPR-1-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Issa Layali

Department of Biochemistry, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran.

Ehsan Abedini

Health Sciences Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

Maryam Ghajar

Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Addiction Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

Manizhe Joulaei

Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Addiction Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

چکیده

زمینه و هدف پرستاری شغلی پراسترس است. کیفیت مراقبت پرستار نقش مهمی در بهبود شرایط بیمار دارد. ازاین رو، این مطالعه درصدد است به ارزیابی رابطه بین استرس شغلی و اختلالات خواب در پرستاران شاغل در بیمارستانی در شهر ساری (ایران) بپردازد.  مواد و روش این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی ۱۹۶ پرستار در بیمارستان امام خمینی در شهر ساری انجام شده است. جامعه آماری به روش نمونه برداری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ تحلیل شدند. سطح معناداری معادل ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.  یافته ها یافته های این تحقیق نشان داد رابطه معناداری میان اختلالات خواب و استرس شغلی وجود دارد  (R=۰/۴۳؛ P< ۰/۰۵). عوامل استرس زا شغلی نقش معناداری در پیش بینی اختلالات خواب دارند (P< ۰/۰۵). اختلالات خواب پرستاران به طور معناداری در خصوص شیفت های کاری متفاوت بود (P< ۰/۰۵)، به طوری که پرستارانی که در شیفت شب کار می کردند اختلالات خواب بیشتری نسبت به دیگر شیفت های کاری داشتند.  نتیجه گیری رابطه معناداری میان استرس شغلی و اختلالات خواب در پرستاران شاغل در بیمارستان مورد مطالعه در ساری وجود دارد. اختلالات خواب پرستاران بسته به شیفت های کاری به طور معناداری متفاوت است. نقش عوامل استرس زای شغلی در پیش بینی اختلالات خواب پرستاران به طور معناداری متفاوت است.

کلیدواژه ها

Occupational stress, Sleep disorders, Nurses, استرس شغلی, اختلالات خواب, پرستاران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.