راهکارهای بهبود وضعیت عملکرد و مدیریت واحدهای پرورش زنبورعسل در شهرستان فریدونشهر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون زنبور عسل، دوره: 14، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_HBSJ-14-26_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عرفان حسینی

گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

علی اکبر براتی

گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

حسین شعبانعلی فمی

گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

امروزه، علی رغم اهمیت قابل توجه صنعت پرورش زنبورعسل در مناطق و جوامع گوناگون به واسطه کارکردهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی خود (مانند تسهیل گرده افشانی گیاهان)، این صنعت هنوز با چالش ها و فرصت های مغفول مانده ای مواجه است که وضعیت عملکرد و مدیریت واحدهای پرورش زنبورعسل را تحت تاثیر قرار داده است. به همین دلیل تحقیق حاضر تلاش کرده است تا راهکارهای بهبود وضعیت عملکرد و مدیریت واحدهای پرورش زنبورعسل در شهرستان فریدونشهر واقع در استان اصفهان را شناسایی و اولویت بندی کند. داده های مورد استفاده در این پژوهش با ابزار پرسش نامه محقق ساخته گردآوری شد. حجم نمونه مطالعه شده ۱۴۰ نفر بود که با شیوه نمونه گیری طبقه ای از بین زنبورداران شهرستان فریدونشهر (۲۱۰ زنبوردار) انتخاب شدند. نتایج به دست آمده از تحلیل توصیفی و تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که راهکارهای شکل گیری سامانه ای یکپارچه در جهت توزیع کافی و به موقع نهاده ها و خدمات، افزایش توجه دولت و بهبود خدمات حمایتی و توسعه ای در بخش پرورش زنبورعسل، تسهیل تامین اعتبار و سرمایه گذاری در بخش پرورش زنبورعسل و ارائه خدمات بیمه ای مناسب در راستای افزایش تاب آوری زنبورداران از بالاترین اولویت در میان سایر راهکارها برخوردار هستند.

کلیدواژه ها

زنبورداری, عملکرد, مدیریت, بهبود وضعیت, شهرستان فریدونشهر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.