کیفیت استانداردهای حسابداری در ارایه اسناد مالی تعهد آور با هدف جلوگیری از فساد مالی در سازمانها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF17_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم جمال مهدیزاده

۱-کارشناسی ارشدمدیریت دولتی (کارشناس شهرداری رشت)

چکیده

حرفه حسابرسی و حسابرسان بازوان اصلی و مهم شازمانها جهت کمک به مدیران در دستیابی به اهداف با کمترین هزینه و بالاترین سوددهی هستند.حسابرسان جهت ارائه صورت ها و گزرش های مالی به استانداردهای یکدست و مناسبی نیاز دارند که از کیفیت بالا و قابل قبولی برخوردار باشد. این استانداردها گاهی جهان شمول و گاهی نیز داخلی هستند که پیروی از آنها یاریگر دستیابی به اهداف با کمترین تخطی می باشد. تهیه و تدوین استانداردهای حسابداری مالی که همگان آنها را قبول داشته باشند از معضلاتی است که همواره وجود داشته و دارد. از این رو انتخاب و تهیه و تدوین این استانداردها از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از مهمترین اهداف پیروی و آگاهی از این استانداردها کاهش فساد مالی است. فسادی که سازمان را رو به تباهی می برد و بسیاری از سرمایه هایی مالی و مادی را نابود می سازد.هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی جامعترکیفیت استاندارهای حسابداری، مزایا و اهدا آنها جهت دستیابی به اهداف سازمان و ائه اسناد مالی تعهد آور برای همگان و جلوگیری از فساد مالی می باشد.روش: روش پژوهش حاضر توصیفی – تحلیلی است که با استناد به منابع معتبر علمی -پژوهشی گردآوری شده است. در این مقاله، محقق از منابع و پایگاه های معتبر علمی داخلی و خارجی همچون Sciencedirect، noormag، Scopus، IranMedex، Medline،SID استفاده نموده استنتیجه گیری: در پژوهش حاضر که از نوع ترویجی- مروری است به مبانی نظری و ادبیات پژوهشی از جمله حسابداری و حسابرسی، استانداردهای حسابداری، اهمیت حرفه حسابداری، دلایل و تدوین استانداردهای حسابداری و ... پرداخته می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد پیروی از استانداردهای حسابداری با کیفیت، بهترین راه حل برای حسابداران جهت ارائه اسناد مالی تعهد آور و جلوگیری از فساد مالی می باشد. این استانداردها همچنین حسابداران را ملزم به رعایت اخلاق حرفه ای و ارائه گزارش های با کیفیت، واضح و روشن و قابل فهم عموم می سازند.

کلیدواژه ها

استانداردهای حسابداری، اسناد مالی، اطلاعات حسابداری، فساد مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.