مختصات الگوی مناسب تامین مسکن کارکنان آجا با رویکرد اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های راهبردی ارتش، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ASRQ-1-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نادری

دانش آموخته دکتری. مدیریت دفاعی. دانشگاه عالی دفاع ملی. تهران. ایران.

علی طاهری

دانش آموخته دکتری. مدیریت دولتی. پژوهشگر مرکز مطالعات راهبردی آجا. تهران. ایران.

داود فریدپور

دانش آموخته دکتری. علوم ارتباطات. پژوهشگر مرکز مطالعات راهبردی آجا. تهران. ایران

چکیده

تامین نیازهای اولیه کارکنان و در راس آن ها داشتن یک مسکن مناسب و درخور شان آنان، مهم ترین چالش زندگی کارکنان آجا را به وجود آورده است. تلاش مسئولان در تامین مسکن در قالب انواع تعاونی ها به دلیل کمبودهای اساسی در نهادهای مسکن ازجمله منابع مالی و معضلاتی نظیر آن، نتوانسته است در تحقق اهداف اولیه موفق و موثر باشد. در این تحقیق رویکرد پژوهش، استقرایی و نحوه انجام آن، کیفی است. بر اساس تئوری داده بنیاد، جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه و بررسی اسناد و مدارک مرتبط و نظریه پردازی بر اساس رویکرد نظام مند در سه گام اصلی کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام شده است. یافته های حاصل در قالب ۱۴۴۶ جزء، ۴۴ بعد و ۶ مضمون سازمان دهی و جایگاه و روابط هر یک از این مضامین در قالب مدل تامین مسکن کارکنان و شش قضیه مرتبط استخراج شده اند. تحلیل داده های پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تی، تک نمونه ای بوده است. یافته ها نشان می دهند که به منظور تدوین الگوی مسکن کارکنان آجا، مضامین ۶ گانه شامل حمایت های ارزنده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و فرماندهی محترم ارتش (شرایط علی)؛ نهادهای تاثیرگذار (طبقه محوری)؛ سرمایه انسانی، شرایط اقتصاد کلان (شرایط مداخله گر)؛ بستر تفکر راهبردی آجا (بستر و زمینه ساز)؛ تشکیل قرارگاه اقتصادی مسکن – توسعه اقتصادی مالی- همکاری بخش خصوصی (استراتژی های تعامل و کنش) باید موردتوجه قرار گیرد تا درنهایت به مضمون تامین مسکن کارکنان آجا (پیامد) منجر شود.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی, تامین مسکن, رهبری و فرماندهی, نهادهای تاثیرگذار, تئوری داده بنیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.