ساخت و مشخصه یابی فیلم زانتان حاوی عصاره اسپیرولینا با قابلیت رهایش پیوسته به منظور کاربرد در ترمیم زخم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مواد و فناوریهای پیشرفته، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JEMI-12-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افروز قاسم زاده

دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، تهران، ایران

رعنا ایمانی

استادیار، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، تهران، ایران

طهورا ابراهیمی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، تهران، ایران

چکیده

پوست مانعی برای ورود آلودگی ها به بدن است. بنابراین، در صورت ایجاد زخم، لازم است به ترمیم سریع آن پرداخته شود. امروزه، متداول ترین روش برای درمان زخم استفاده از زخم پوش های مهندسی شده است. این زخم پوش ها باید، با ارائه هدفمند و پیوسته ترکیبات موثر، باعث تسریع فرایند بهبود شوند. در پژوهش پیش رو، زخم پوش فیلمی برمبنای پلیمر زیستی زانتان حاوی نانوحامل نیوزومی برای رهایش موضعی عصاره جلبک اسپیرولینا تهیه شد. نانوحامل های نیوزومی حاوی عصاره اسپیرولینا با روش هیدراسیون فیلم نازک تهیه شدند. سپس، زخم پوش فیلمی، با ترکیب کردن یکنواخت زانتان، ماده نرم کننده گلیسیرین و نیوزوم های حاوی اسپیرولینا به دست آمد. برای بررسی ویژگی زخم پوش تهیه شده، آزمون های ارزیابی متفاوتی انجام شد. با توجه به بررسی های میکروسکوپ الکترونی روبشی، ریخت شناسی نیوزوم های کروی با میانگین اندازه حدود ۲۰۰ نانومتر بود و درصد بارگذاری دارو درون نیوزوم ها ۷۲ درصد به دست آمد. همچنین، ۲۵ درصد دارو از ساختار فیلم حاوی نیوزوم طی ۲۰ روز رهایش می یابد. به علاوه، زخم پوش حاوی نیوزوم طی ۲۰ روز کاهش وزن ۳۵ درصد را نشان می دهد. با انجام آزمون سمیت سلولی طی ۲۴ ساعت مشخص شد که تا غلظت ۲۰۰ میکروگرم/میلی لیتر از عصاره اسپیرولینا زنده مانی سلول ها در مقایسه با نمونه کنترل بالای ۸۰ درصد است. درمجموع، نتایج این مطالعه نشان می دهد که حامل نیوزومی در ساختار فیلم زانتان می تواند به عنوان سامانه دارورسان موضعی مناسب برای درمان زخم استفاده شود.

کلیدواژه ها

زخم پوش, صمغ زانتان, عصاره اسپیرولینا, رهایش کنترل شده, نیوزوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.