حفاظت کاتدیک و برطرف نمودن تاثیر تداخلات DC بر روی خطوط لوله گاز ترش فاز ۱۹ ،بخش خشکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کسب و کار نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: BECE01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی شجاعی

دانشجوی دکترا ژئوفیزیک ،عضو هیات علمی آموزشکده فنی حرفه ای امام صادق(ع) بابل

مصطفی فرج زاده

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

بطورکلی جهت حفاظت خطوط لوله در صنعت نفت و گاز در برابر خوردگی از پوشش (Coating) به همراه سیستم حفاظت کاتدی (CP) بصورت ترکیبی استفاده می شود. عموما پوشش مورد استفاده در صنعت نفت و گاز بصورت (FBE) و یا بصورت پلی اتیلن سه لایه (۳LPE) می باشند که به طور کلی حفاظت عالی در برابر خوردگی را فراهم می کنند. در صورتی که پوشش آسیب ببیند و یا تضعیف شود و سطح فلزی لوله در تماس مستقیم با محیط اطراف خو قرار گیرد، دراین حال ت سیستم حفاظت کاتدیک نقش حفاظت در برابر خوردگی را به عهده می گیرد. یکی از مهمترین عواملی که باعث ایجاد مشکل در عملکرد سیستم حفاظت کاتدیک می گردد وجود جریانهای سرگردان ناشی از سیستم های حفاظت کاتدیک دیگر در نزدیکی سیستم تحت حفاظت می باشد که تحت عنوان DC interference شناخته می شود و در صورتیکه این عامل مخرب کنترل نگردد باعث خوردگی شدید در خط لوله های مدفون می گردد. روشهای مختلفی جهت کم کردن تاثیر این جریانهای سرگردان وجود دارد مانند Bonding خطوط به یکدیگر، تقویت پوشش در محل تداخل ، استفاده از آندهای فدا شونده و ....در این مقاله قصد داریم سیستم حفاظت کاتدیک اجرا شده بر روی بخشی از خطوط لوله گاز ترش که از سمت سکوهای فاز ۱۹ به سمت پالایشگاه می آیند و در بخش خشکی که شامل دو خط ۳۲ اینچ گاز ترش و دو خط ۴ اینچ که برای انتقال MEG از پالایشگاه به سمت سکو استفاده می شود که طول خطوط در بخش خشکی حدودا ۲۰۰۰ متر می باشد که همگی به یکدیگر Bond شده اند را بررسی نماییم . همچنین در خصوص تجزیه و تحلیل داده های CIPS، بررسی نوع تداخل سیستم های خارجی بر روی خطوط لوله ما، بررسی راهکارها و سناریوهای کاهش تداخل DC و در نهایت انتخاب روش از بین بردن این تداخل در این سیستم و تجزیه و تحلیل نتایج خروجی به دست آمده صحبت نماییم .

کلیدواژه ها

حفاظت کاتدیک ، جریانهای سرگردان، تداخلات DC ، CIPS و آندهای فداشونده.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.