یک رویکرد مقابله با پولشویی در سیستم بانکی و کسب و کار آنلاین با استفاده از یادگیری ترکیبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کسب و کار نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: BECE01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه خسروشاهی

گروه حسابداری، دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان، کرمان، ایران

سمیه عسکرپور

گروه کامپیوتر، دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان، کرمان، ایرا

چکیده

امروزه بیشتر فعالیتهای تجاری به کمک سیستم بانکی انجام می شود و مسلما برای رونق کسب و کار نیاز است که خدمات بانکی مناسب در هر لحظه در اختیار افراد قرار گرفته شود. سیستم بانکی سالم یکی از بسترهای مناسب برای هر کسب و کار است اما این بستر تا زمانی می تواند به رشد و شکوفایی یک اقتصاد کمک نماید که به دور از فعالیتهای غیر قانونی باشد. پولشویی و تقلب بانکی یکی از چالش های مهم سیستم بانکی در هر کشور می تواند باشد و باعث می شود چرخه پولهای کثیف وارد سیستم بانکی شده و فعالیتهای اقتصادی و کسب کارهای غیر قانونی نیز بتوانند از سیستم بانکی استفاده نمایند. یکی از روشهای مهم در مقابله با تقلب و پولشویی در سیستم بانکی که باعث می شود سیستم بانکی به دور از پولشویی گردد کشف تراکنش های غیرقانونی و غیرمجاز است . یکی از روشهای کشف تراکنش های تقلبی و پولشویی استفاده از تکنیک های یادگیری کاشین مانند شبکه عصبی مصنوعی است . در این مقاله برای کاهش دادن خطای تشخیص پولشویی و تقلب در سیستم بانکی از یک روش انتخاب ویژگی و مبتنی بر الگوریتم های فراابتکاری استفاده شده است . در روش پیشنهادی از الگوریتم بهینه سازی شاهین برای انتخاب ویژگی در تشخیص پولشویی و به کمک شبکه عصبی مصنوعی استفاده شده تا خطای یادگیری کاهش داده شود. آزمایشات و شبیه سازی انجام شده نشان می دهد روش پیشنهادی نسبت به الگوریتم بهینه سازی ذرات، الگوریتم بهینه سازی کفتار و الگوریتم بهینه سازی پروانه دارای خطای کمتری در تشخیص پولشویی است . نتایج نشان می -دهد دقت و حساسیت روش پیشنهادی برای تشخیص پولشویی به ترتیب برابر ۳۶.۹۸% و ۱۴.۹۸% است که نسبت به الگوریتم های فراابتکاری ذکر شده مقادیر بیشتری نشان می دهد .

کلیدواژه ها

پولشویی ، تقلب در سیستم بانکی ، دادهکاوی ، الگوریتم های فراابتکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.