خود بیمار انگاری Hypochondriasis

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم انسانی، اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: ICRHEMA02_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده شقایق سیدان

دانشجوی روانشناسی ،گروه روانشناسی،دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی،دانشگاه آزاداسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان،ایران

چکیده

اختلال انگاری بیماری یا همان اختلال انگاری( Hypochondriasis )بهداشتی یکی از اختلالات روانی است که در آن افراد مبتلا به شدت نگران و متوجه وضعیت سلامت خود هستند و معتقدند که به بیماری جسمی خاصی مبتلا هستند، در حالی که شواهد محدود یا حتی بدون شواهدی قابل مستند کردن برای این باور وجود ندارد. این اختلال می تواند تاثیرات قابل توجهی بر روابط شخصی، کارآیی و کیفیت زندگی افراد مبتلا داشته باشد. ما شاهد کاربرد موفقیت آمیز رفتار درمانی در شاخه های پزشکی بوده ایم که قبلا خارج از حوزه روان شناسی محسوب می شدند. توسعه این رشته، که معمولا به عنوان پزشکی رفتاری شناخته می شود، به طور محکمی بر پایه اصول تجربی معتبر ارزیابی و درمان اختلالات اضطرابی استوار بود (راچمن و فیلیپس، (۱۹۷۵) پیشرفت مداوم و سریع رفتار درمانی در هر دو زمینه پزشکی رفتاری و اختلالات اضطرابی به خوبی شناخته شده است (برای مثال به براونل، ۱۹۸۴؛ هاوتون، سالکوسکیس، کرک و کلارک، ۱۹۸۹؛ ویلسون، ۱۹۸۴ مراجعه کنید). بنابراین جای تعجب است که رویکرد رفتاری به ندرت برای آن بخش قابل توجهی از بیمارانی که به دنبال مشاوره پزشکی با شکایات مربوط به اضطراب در مورد سلامتی و تظاهرات شدیدتر آن، فوبیای بیماری و هیپوکندریازیس (مثلا بین ۲۰ تا ۸۴ درصد از پزشکان مراجعه کننده) هستند، اعمال شده است. و جراحان؛ کلنر، ۱۹۸۵). احتمالا دو دلیل اصلی برای نادیده گرفتن هیپوکندریاز توسط افرادی که در به کارگیری رویکردهای رفتاری دخیل هستند وجود دارد: اولا، این زمینه تحت تاثیر دیدگاه روانپزشکی سنتی قرار گرفته است که هیپوکندریازیس معمولا ثانویه به سایر شرایط، به ویژه اختلالات عاطفی است. ثانیا، فرمول های رفتاری اولیه مبتنی بر نظریه شرطی سازی و وجود محرک های بیرونی به آسانی قابل شناسایی - چنین رویکردهایی به راحتی برای هیپوکندریازیس اعمال نمی شوند.

کلیدواژه ها

خودبیمارانگاری،وسواس،اختلال،Hypochondriasis ،اختلال انگاری،بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.