اعتراض شخص ثالث به عملیات اجرایی (با تکیه بر عملیات اجرایی دادگاه و ثبت)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم انسانی، اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: ICRHEMA02_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز خالقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه آموزشی عالی ادیبان، گروه حقوق خصوصی، گرمسار، ایران

صدیقه محمدحسنی

استاد، موسسه آموزشی عالی ادیبان، گروه حقوق خصوصی، گرمسار، ایران

چکیده

پژوهش حاضر که به روش توصیفی-تحلیلی نگاشته شده، بر آن است تا اعتراض شخص ثالث به عملیات اجرایی (با تکیه بر عملیات اجرایی دادگاه و ثبت) را بررسی کند. با توجه به مبهم و مجمل بودن قوانین و مقررات مربوط به ثالث در قانون اجرای احکام مدنی، در بسیاری از موارد، سکوت اجرایی را شاهد هستیم. علیرغم پرداخت مواد ۱۴۶ و ۱۴۷ قانون اجرای احکام به موضوع اعتراض ثالث، به نظر می رسد که هنوز یک سری مجهولات و چالش هایی پیش روی این مصداق وجود دارد که می طلبد پژوهش هایی از این حیث، به طور جامع و مانع به آن بپردازد و شبهات را رفع کند. مولفه های مورد بحث در این مطالعه عبارتند از اعتراض اجرایی، اعتراض ثالث اصلی، اعتراض اجرائیه از طرف شخص ثالث، توقیف اموال، توقیف خودرو، ماده ی ۱۱۱ قانون آیین دادرسی کیفری، اعتراض به گواهی حصر وراثت، اعتراض به مراجع غیرقضایی مثل ثبت، انواع سند رسمی، اجرائیه ی تامین اجتماعی، اداره ی مالیات، اعتراض ثالث نسبت به عملیات اجرائیه، اعتراض ثالث نسبت به دستور اجرا (ابطال اجرائیه) و... یافته ها حاکی از آن است که ورود ثالث در هر زمان و هر مرحله از اجرا، می تواند موجب تسهیل یا بازدارندگی از اجرای احکام شود.

کلیدواژه ها

اعتراض، شخص ثالث، عملیات اجرایی، دادگاه، ثبت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.