اصول و مبانی مدیریت اسلامی در آموزه های دینی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم انسانی، اقتصاد، مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: ICRHEMA02_146
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 226
نویسندگان
استادیار گروه معارف، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، ایران
چکیده
مقاله حاضر به بررسی اصول و مبانی مدیریت اسلامی در آموزه های دینی می پردازد. مدیریت اسلامی یک رویکرد منحصر به فرد است که بر اساس آموزه ها و اصول دینی اسلام سازمان ها و ساختارهای مدیریتی را شکل می دهد. این رویکرد بر اصولی مانند رهبری اخلاقی، مسئولیت پذیری و شفافیت، مسئولیت اجتماعی، تصمیم گیری متعادل، یادگیری و توسعه مستمر، تعاون و همکاری، و ارزش های اخلاقی تمرکز دارد. تحقیق حاضر به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع معتبر، کتاب ها و مقالات علمی، سعی در بررسی و تبیین این اصول و مبانی مدیریت اسلامی با تاکید بر آموزه های دینی اسلام دارد. ضمن توجه به این اصول و مبانی، تحقیق فعلی به مفهومی عملی و کاربردی می پردازد. بررسی و تبیین این اصول و مبانی به مدیران و سازمان ها امکان می دهد تا رویکردی اخلاقی و مدیریتی مبتنی بر دین اسلام را در عملکرد و تصمیم گیری های خود اعمال کنند. این تحقیق بر اهمیت رهبری اخلاقی، مسئولیت پذیری، توسعه مستمر و ارزش های اخلاقی در مدیریت اسلامی تاکید می کند. همچنین، پژوهش حاضر تلاش می کند تا راهکارهای عملی برای پیاده سازی این اصول و مبانی در سازمان ها و ساختارهای مدیریتی ارائه دهد. نتایج این تحقیق به مدیران و علاقه مندان به مدیریت اسلامی کمک خواهد کرد تا در راستای تحقق اهداف سازمانی، توسعه اخلاقی و ارتقای فرهنگ سازمانی اسلامی، از این اصول و مبانی بهره برداری کنند.کلیدواژه ها
مدیریت اسلامی، آوزه های دینی، توسعه سازمانی، اخلاقیات، عدل و انصافمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر موانع اجرای کیفیت برمدیریت کیفیت جامع با توجه به متغیرهای شهرت سازمانی ومشتریگرایی در شیلات استان بوشهر
- تاثیر سیاست های حاکمیت شرکتی بر شفافیت و کارایی حسابداری بخش عمومی
- بررسی شفافیت اطلاعات در امور مالی غیرمتمرکز
- تاثیر حمایت سازمانی ادراک شده و رفاه شغلی با توجه به نقش تعدیل گری تناسب فرد با شغل (مورد مطالعه: معلمان مدارس ابتدایی پسرانه شهرستانه بندرانزلی)
- مروری بر سبک های تصمیم گیری دانشجویان به هنگام خرید با در نظر گرفتن نقش سواد مالی آنها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.