مطالعه و بررسی جرم جعل و تزویر و استفاده از سند مجعول در قوانین موضوعه ی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF16_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رضایی

دانشجوی دکتری رشته حقوق جزا و جرم شناسی جامعه المصطفی العالمیه

وحید نجفی

دانشجوی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه علامه عسگری

چکیده

جعل عبارت است از ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی، خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقویم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته ای به نوشته دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.قانون مجازات اسلامی در مواد ۵۲۳ تا ۵۴۲ کتاب پنجم تعزیرات به جرم جعل و تزویر پرداخته است . این جرم یکی از جرایم مهم و بسیار اساسی می باشد که در دوسته می تواند مورد تقسیم بندی قرار بگیرد : -۱ جعل سعد رسمی -۲ جعل سند عادی . در این پژوهش به مطالعه و بررسی جرم جعل و تزویر و ارکان آن( رکن مادی ، قانونی و روانی ) آن می پردازیم اساسا بدنبال این می باشیم که زوایا و مصادیق آن را بیشتر شناخته و بدانیم که چه مصادیق بارزی برای این جرم وجود دارد و چه راهکارها و روش های مناسب تر و بهتری برای مقابله با این جرم و پیشگیری از وقوع آن وجود دارد . در این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای به جمع آوری داده ها پرداخته ایم و نهایتا داده های بدست آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم .

کلیدواژه ها

جعل ، تزویر ، استفاده از سند مجعول ، سند رسمی ، سند عادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.