بهره گیری از روش یادگیری معکوس در فرآیند تدریس به منظور مدیریت زمان کلاس و تسهیل یادگیری فراگیرمحور و فعال (مقاله مروری)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی، علوم تربیتی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: PCECONF01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین حبیبی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه کردستان (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش

نسرین عبدالملکی

فارغ التحصیل کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش

لیلا صمدی

فارغ التحصیل کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش

رقیه محمدی

فارغ التحصیل کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه (فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی بهرهگیری از روش یادگیری معکوس و بهره گیری از این روش در فرآیند تدریس به منظور مدیریت زمان کلاس و تسهیل یادگیری فراگیرمحور و فعال بود. روش این پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات مروری بود. ابتدا نظریه های مربوط به یادگیری معکوس شامل نظریه ساختگرایی ویگوتسکی، نظریه یادگیری اجتماعی بندورا، نظریه مشارکت دانش آموز ان و نظریه شناختی بلوم مورد بحث قرار گرفت. در ادامه درباره اهمیت و ضرورت یادگیری معکوس در کلاس درس بحث شد . سپس به نحوه ارتباط معلم و دانش آموز ان در روش تدریس معکوس پرداخته شد و گامهای لازم برای یادگیری معکوس شامل پنج گام ارائه گردید. یکی از مطالب بسیار مهم دیگر عناصر یادگیری معکوس بود که شامل سه عنصر محتوا، ارتباط و کنجکاوی بود. در گام بعد به مولفه های یادگیری معکوس موفق پرداخته شد که شامل همکاری، یادگیری دانش آموز محور، فضای آموزشی بهینه، زمان کافی برای پیادهسازی یادگیری معکوس، پشتیبانی از طرف مدیران، پشتیبانی گروه فناوری اطلاعات و تامل فکورانه بودند. در نهایت برخی از مزایای یادگیری معکوس شامل رشد تعامل بین معلم و شاگرد، فرصت بازخورد در زمان واقعی، یادگیری با سرعت فردی و ... ذکر شد و بعضی از تصورات اشتباه در رابطه با یادگیری معکوس بیان شد. در مجموع میتوان گفت معلمان با اجرای روش تدریس یادگیری معکوس با صرف کمترین زمان میتوانند شاهد افزایش میزان یادگیری و خودپنداره در دانش آموز ان باشند و در کنار آموزش همزمان بر خودپنداره آنها نیز تاثیرات مثبت بگذارند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.