اثربخشی آموزش گروهی فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد، بر خودکارآمدی والدینی، تنظیم شناختی هیجان و احساس انسجام، در مادران غیربومی شهرستان بندرعباس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی، علوم تربیتی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: PCECONF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره درویشی

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، مهارتآموز دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه خواجه نصیر، کرمان، ایران.

عزت اله ملک پورافشار

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان، پردیس خواجه نصیر، کرمان، ایران.

محسن باصره

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرعباس، ایران.

محمدحسین رودباری

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد بین المللی کیش، کیش ، ایران

چکیده

هدف: مادران نقش بسزایی در ارتباط با کودکان و همچنین سلامت جامعه دارند و طبیعی است که ارضای نیازهای روانی و تامین سلامت جسمی و روانشناختی آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش گروهی فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد، بر خودکارآمدی والدینی، تنظیم شناختی هیجان، و احساس انسجام مادران غیربومی شهرستان بندرعباس بود. روش: طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون-پس آزمون-پیگیری، همراه با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی مادران غیربومی بندرعباس بودند. در ابتدا بهصورت نمونه گیری هدفمند، از ۱۵۰ نفر از مادران غیربومی آزمون گرفته شد. سپس ۳۰ نفر که نمره ی پایینتری در آزمونهای مربوطه کسب کردند، از بین آنها انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه ۱۵ نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه ی خودکارآمدی والدینی (PSAM)، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ)، و پرسشنامه ی احساس انسجام (SCS) استفاده شد . برای تحلیل دادههای پژوهش از تحلیل کوواریانس چندمتغیری و نرم افزار SPSS-۲۶ استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد بین گروه آزمایش و کنترل در مرحله پسآزمون و پیگیری خودکارآمدی والدینی، تنظیم شناختی مثبت، تنظیم شناختی منفی و احساس انسجام مادران تفاوت معناداری وجود دارد .(P< ۰.۰۱) نتیجه گیری: بنابراین میتوان نتیجه گرفت آموزش فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد باعث بهبود خودکارآمدی والدینی، تنظیم شناختی هیجان و احساس انسجام در مادران غیربومی شهرستان بندرعباس میشود و این بهبودی تا مرحله پیگیری برقرار است.

کلیدواژه ها

فرزندپروری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، خودکارآمدی والدینی، تنظیم شناختی هیجان، احساس انسجام، مادران غیربومی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.