سیستم اطلاعات جغرافیایی مشارکتی و پدافندغیرعامل در مدیریت شهرها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش پدافند غیر عامل و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NADHS01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کارکنان نصرآبادی

دانشجوی دکتری رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی تهران

غلامرضا نیاسری

کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

امروزه مشارکت اجتماعی یکی از مهمترین مولفه های کلیدی پدافندغیرعامل و زمینه ساز توسعه شهرها میباشد که مدیریت شهری یا حاکمان شهری با استفاده از تدابیر و راهکارهای مختلف و با توجه به نقطه نظر آمایش سرزمین می توانند زمینه های جلب و افزایش مشارکت اجتماعی شهروندان را فراهم نمایند. بر این اساس یکی از مهمترین این راهکارهای سیستم اطلاعات جغرافیایی مشارکت اجتماعی میباشد. عدهای GIS را مجموعه ای از سختافزار و نرم افزار میدانند که این نگاهی رایانه ای به GIS است و عده ای از دید تحلیلی به این سیستم مینگرند و تولیدکنندگاناطلاعات مکانی آن را بستری برای تهیه نقشه و تجزیه و تحلیل اطلاعات نقشهای میدانند که در واقع GIS مجموعهای از اینهاست. عده ای دیگر از بعد جامعه شناختی GIS مجموعهای سازمانیافته از سخت افزار و نرم افزار رایانه ای، اطلاعات جغرافیایی و افراد متخصص که به منظور کسب، ذخیره سازی، به هنگام سازی، پردازش، تحلیل و ارائه کلیه اشکال اطلاعات جغرافیایی، طراحی و ایجاد شده است. از طرف دیگر اداره امور شهرها در جامعه امروزی، نیازمند شکل پیشرفته ای از GIS به نام سیستم اطلاعات جغرافیایی مشارکتی می باشد. این سیستم اصل را بر درک عمومیشهروندان در اداره امور شهری می داند و بر اساس آن استراتژیها و برنامه های مختلف و گونانگونی را به مسئولان و برنامه ریزان جهت هرچه بهتر اداره شدن شهر می دهد. در این نوشتار به مزایای استفاده از GIS-P از جمله افزایش تعامل شهروندان و مسئولین، استفاده صحیح ازداده ها و تحقیقات در زمینه توسعه شهری و امکان نظارت بر تصمیمات و برنامه های محلی اشاره شده است.

کلیدواژه ها

پدافندغیرعامل، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مشارکت اجتماعی، سیستم اطلاعات جغرافیایی مشارکتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.