ارزیابی شیوع مایکوپلاسما هومینیس در زنان باردار با پارگی زودرس کیسه آب با تکنیک کشت و PCR در استان اردبیل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSMH-18-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو آرد فروش

M.Sc Student, Department of Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Ahar branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran

بهبود جعفری

Assistant Professor, Department of Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Ahar branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran

رقیه درگاهی

Assistant Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, Faculty of Medicine, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran.

ابوالفضل جعفری ثالث

Instructor, Department of Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Tabriz branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

چکیده

مقدمه: مایکوپلاسما هومینیس جزو کوچکترین پروکاریوت های آزاد و از معروف ترین مایکوپلاسمای بیماری زای دستگاه تناسلی انسانی می باشد. که موجب واژینوزباکتریایی، ناباروری، سقط جنین، تولد زودرس با کم وزنی، مننژیت و پنومونی می شود. این تحقیق با هدف مطالعه ی میزان شیوع پارگی زودرس کیسه آب مادران باردار در اثر مایکوپلاسما هومینیس در بیمارستان های زنان استان اردبیل با دو تکنیک PCR و کشت انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه ی موردی شاهدی  روی ۱۰۰ زن باردار با کیسه آب پاره شده و ۵۰  زن سالم بدون علامت  (کنترل ) مراجعه کننده به بیمارستان های زنان استان اردبیل در سال ۱۴۰۱ انجام شد. پس از نمونه برداری به روش سواپ سرویکال، نمونه ها از نظر حضور مایکوپلاسما هومینیس با روش کشت و PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: در گروه مورد از ۱۰۰ بیمار مورد مطالعه، ۳۹ نمونه (۳۹%) با روش کشت و ۵۱ نمونه (۵۱ %) با روش PCR و در گروه کنترل از ۵۰  نمونه مورد بررسی،  ۷  نمونه (۱۴ %) با روش کشت و ۹ نمونه (۱۸ %)  با روش PCR از نظر وجود مایکوپلاسما هومینیس مثبت تشخیص داده شدند. ارتباط آماری معنی داری بین گروه سنی، سابقه سقط، ابتلا به عفونت واژینال قبل از بارداری و کیسه آب پاره شدن خودبخود زنان باردار با خطر ابتلا به مایکوپلاسماهومینیس و بدنبال آن کیسه آب پاره شدن زودرس زنان باردارمشاهده شد (۰/۰۵ p< ). بحث و نتیجه گیری: در صدپارگی زودرس کیسه آمنیوتیک مادران باردان در اثر آلودگی با مایکوپلاسما هومینیس بالا و شایع تر می باشد. روش PCR در مقایسه با روش کشت، برای شناسایی موارد مثبت مایکوپلاسما هومینیس در زنان بارداری که دچار کیسه آب پاره زودرس شده اند، مناسب تر واختصاصی تر است.

کلیدواژه ها

Mycoplasma hominis, pregnancy, premature rupture of membranes, مایکوپلاسما هومینیس, بارداری, پارگی زودرس کیسه آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.