جایگاه و ارزش غذایی زیتون از دیدگاه قرآن، روایات و علوم تغذیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانش سلامت و دین، دوره: 6، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_HRJ-6-65_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل محمدکریمی

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یک، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.

چکیده

متن مقاله قرآن کریم که برای هدایت بشریت در همه روزگارها نازل شده، رهنمودهایی ارزنده در رابطه با سلامت تن و روان انسان ارائه کرده است: «و ننزل من القرآن ما هو شفاء و رحمه للمومنین (اسراء:۸۲)؛ ما قرآن را نازل می کنیم که آن شفا و رحمت برای مومنان است». توجه به موضوع غذا و تغذیه را در قرآن کریم و روایات پیامبر اکرم  و امامان معصوم  فراوان می توان یافت (غفاری.۱۳۹۳: ۱۰۹-۹۷). زیتون میوه ای بهشتی است که در قرآن کریم، طب جدید و همچنین طب سنتی مورد توجه قرار گرفته است. زیتون بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای، مروج سلامت است که به عنوان دارو و غذا در سراسر جهان نیز استفاده می شود (امام جمعه و همکاران. ۱۳۹۶: ۷۴-۶۷). در کشورهای مختلف انواع متفاوتی از زیتون ها وجود دارد که در ذیل تنها به چند مورد آن اشاره می کنیم (رفیعی و همکاران،۱۳۹۲: ۳۳-۱۹).

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.