بررسی و مدلسازی تاثیر استفاده از بتن های پر مقاومت بر رفتار سازه های بتنی در زمان زلزله

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 3، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-3-21_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرادعلیوند

کارشناس ارشد عمران، دانشگاه غیرانتفاعی یاسین بروجرد، ایران

علی غیاث یگانه

دانشیار، گروه عمران دانشگاه غیرانتفاعی یاسین بروجرد، ایران

چکیده

کشور ایران با قرار داشتن در کمربند لرزه خیز آلپ هیمالیا، از نظر خطر زمین لرزه، از جمله کشورهای آسیب پذیر جهان به شمار می آید. با وجود اینکه در سال های اخیر هزینه های زیادی در مراکز تحقیقاتی دنیا برای شناسایی دقیق نیروی زلزله به منظور کاهش خسارات مالی و جانی ناشی از آن صورت گرفته است، همچنان نیاز روزافزون به افزایش سرمایه گذاری جهت تحقیق بر روی اثرات ناشی از این واقعه ی طبیعی در مقیاس تئوری و آزمایشگاهی احساس می شود. افزایش بهره برداری از ساختمان های بلند مسکونی و تجاری باعث افزایش تلفات جانی و خسارات مادی در نواحی زلزله زده می شود. امروزه بتن یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که با توجه به قابلیت تنوع و فراوانی خود، در صنعت ساختمانی جایگاه ویژه ای دارد. استفاده از بتن های مقاومت بالا در اکثر کشورهای جهان به جای بتن معمولی امری بدیهی است. بطوری که بسیاری از کشورها ساخت سازه های مهم را با بتن معمولی ممنوع اعلام کرده اند. در این مقاله به بررسی و مدلسازی تاثیر استفاده از بتن های پر مقاومت بر رفتار سازه های بتنی در زمان زلزله پرداخته می شود. در این کار به بررسی و مدلسازی تاثیر استفاده از بتن های پر مقاومت بر رفتار سازه های بتن در زمان زلزله پرداخته می شود. برای این کار یک سازه بتنی ۴، ۷ و ۱۰ طبقه مدلسازی شده و تحت رکورد زلزله تحلیل خواهد شد و سپس نوع بتن را تغییر داده و از بتن پر مقاومت استفاده کرده و نتایج را با یکدیگر مقایسه می کنیم همچنین نتایج حاصل از این مقاله با استفاده از نرم افزار آباکوس مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

بتن پرمقاومت، رفتار سازه بتنی، زمین زلزله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.