بررسی عوامل موثر بر تقاضای اینترنت جهت توسعه روستایی (مطالعه موردی: روستاهای شهرستان سراوان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 3، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-3-21_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ساسولی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی مجتمع آموزش عالی سراوان، ایران

چکیده

خدمات اینترنت و فناوری اطلاعات در زمینه های مختلف از جمله ایجاد و توسعه مشاغل جدید، آموزش نیروی انسانی، ارائه خدمات آموزشی، تسهیل خدمات مالی، توسعه خدمات بهداشتی و سلامتی و نیز پایداری روستاها می تواند به توسعه روستایی کمک نماید. مهمترین وجه گسترش این خدمات ایجاد تقاضا برای این نوع خدمات می باشد براین اساس مطالعه حاضر به برآورد تابع تقاضای استون-گری در میان ۳۱۶ نفر از روستائیان شهرستان سراوان پرداخته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که کشش قیمتی تقاضای خدمات اینترنت در روستاهای مورد بررسی ۱/۱- درصد می باشد کشش درآمدی تقاضا نشان دهنده بالاترین درصد تغییر در میان سایر متغیرها می باشد. کشش سطح آموزش نشان می دهد با افزایش یک درصد در سطح تحصیلات روستاییان مورد بررسی، تقاضای اینترنت ۳/۲ درصد افزایش خواهد یافت.

کلیدواژه ها

تقاضای خدمات اینترنت، تابع تقاضا استون-گری، روستاهای شهرستان سراوان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.