تفاوت دو سیستم اجرایی بندهای گابیونی و بندهای سنگی ملاتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 3، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-3-21_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت الله بحرینی

مربی و عضو هیئت علمی آموزشکده فنی و حرفه ای پسران قم، ایران

یاسر گراوند

دانشجوی کاردانی عمران آموزشکده فنی و حرفه ای پسران قم، ایران

چکیده

خاک یک منبع زنده و تجدید ناپذیر می باشد که برای تولید غذا و هم چنین برقراری توازن جهانی اکوسیستم ها ضروری و حیاتی است و یکی از مهمترین عناصر منابع طبیعی در هر کشور است. فرسایش خاک موجب جا به جایی ذرات آلی و معدنی آن می شود و موجب نابودی زمین های کشاورزی می شود در مناطقی که فرسایش کنترل نمی شود، خاکها به تدریج فرسایش می یابد. یکی از روشهای مستقیم جلوگیری از فرسایش، احداث بندهای اصلاحی است. این سازه ها در بستر آبراهه ها و عمود بر جریان ساخته می شود تا سرعت آب و قدرت فرسایش رواناب در اثر کاهش شیب بستر را کاهش دهد. بندهای اصلاحی پرهزینه ترین عملیات آبخیزداری است و اجرای این سازه نیازمند برنامه ریزی، طراحی و اجرای درست پروژه با در نظر گرفتن پارامترهای جغرافیایی، زمین شناسی و هزینه های اجرایی است. هدف این پژوهش مقایسه دو سیستم اجرایی بندهای گابیونی و بندهای سنگی ملاتی است و در آن به مقایسه نکات اجرایی، هزینه های اجرایی و مزیت های نسبی این دو سیستم نسبت به یکدیگر می پردازیم.

کلیدواژه ها

بند های اصلاحی، گابیون، سنگی ملاتی، فرسایش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.