بومی‫سازی و طبقه‫بندی تومور مغزی با استفاده از تکنیک‫های ‬‬‬‬‬‬ یادگیری ماشین و یادگیری عمیق

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 2، شماره: 20
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-2-20_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه فتحی

کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر (هوش مصنوعی)

حسین شهسوار

استاد راهنمای دانشجو

چکیده

مغز دارای بافت‫های گوناگونی است که از تجمع و رشد سلولی بیش از حد، تومورهای مغزی پدید می‫آیند. شایعترین تومورهای اولیه مغزی، گلیوما، مننژیوما، شوآنوما، لنفوم اولیه مغزی، مدولابلوستوما و آدنوم‫های هیپوفیز هستند. تومور مترادف با سرطان نیست، زیرا تومور ممکن است خوش‫خیم یا بدخیم باشد، درحالی که سرطان را به صورت بدخیم تعریف می‫کنند. یکی از مهمترین تفاوت‫های تومورهای خوش‫خیم و بدخیم در این است که تومورهای خوش‫خیم با سرعت رشد نمی‫کنند، اما تومورهای بدخیم می‫توانند به بافت‫های مغزی حمله و در نتیجه به سرعت رشد کنند. بعضی از علائم تومورهای مغزی شامل سردرد، تشنج، تغییرات خلق‫وخو و اختلالات حرکتی است. در این مقاله به بررسی بومی‫سازی و طبقه‫بندی تومور مغزی با استفاده از تکنیک های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق پرداخته شد. نتایج رویکرد پیشنهادی نشان می‫دهد که حتی تکرار برای اولین بار تکراری به اندازه کافی برای تصمیم‫گیری درست با احتمال بالا است. اشکال اصلی نسخه‫های مختلف از FCM اصلاح شده در استفاده از فیلترکردن کور مانند میانگین (وزنی) با محدودیت‫های فضایی است که ممکن است منجر به معرفی کلاس جدیدی شود که از طبقات واقعی در منطقه منجر به طبقه‫بندی نامناسب می‫شود. ما نشان داده‫ایم که سازگاری ما قوانین نتایج را با تلاش کم محاسباتی بهبود می‫بخشد. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

کلیدواژه ها

شناسایی تومور مغزی، شبکه عصبی، یادگیری ماشین، پردازش تصویر‬‬‬‬

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.